• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Doçent ve yüksek lisans öğrencisi ölü bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nevşehir'in Çardak beldesinde bulunan iki cesedin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden (NEVÜ) bir doçent ve yüksek lisans öğrencisine ait olduğu belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, Çardak beldesinde iki ceset görenler, durumu polise bildirdiler. Yapılan incelemelerde, tabancayla vurulmuş haldeki cesetlerin, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadettin Baştürk ile aynı bölümden yüksek lisans öğrencisi Kübra Yılmaz'a ait olduğu belirlendi.

Cesetler, otopsi işlemleri için Nevşehir Devlet Hastanesinin morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, "Elim olay sonucu hayatını kaybeden üniversitemiz mensuplarının vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğinin altını çizmek isteriz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle vefat edenlerin aileleri başta olmak üzere tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir