• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
Baraj Faciasından Kara Haber Geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erzurum`da baraj göletinde boğulan 5 TEDAŞ işçisinden 4`ünün cesetlerine ulaşıldı. İşçilerden Rıdvan Takım ve Mustafa Arifoğulları`nın cesetleri çıkarılırken, iki işçinin cesedinin çıkarılması için takviye ekip istendi. Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri tarafından çıkarılan Takım ve Arifoğulları`nın cesetleri ambulansla Erzurum`a götürüldü.

Dün akşam saatlerinde elektrik direğindeki bir arızayı tamir etmek için bindikleri şişme botun buz parçasına çarparak yırtılması sonucu Karasu 2 baraj göletinin sularında kaybolan TEDAŞ işçilerini arama çalışmaları gün boyu sürdü.

Askeri helikopterin de destek verdiği arama çalışmaları sonucunda ilk önce işçilerden Rıdvan Takım`ın cesedine ulaşıldı. Daha sonra yeri tespit edilen 3 işçiden Mustafa Arifoğulları`nın da cesedi sudan çıkarıldı. İki işçinin cesetlerini bulundukları yerden çıkarma ve kalan bir işçiye ulaşma çalışmaları ise sürüyor. Arama çalışmalarını Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış da bindiği bottan takip ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Erzurum`da baraj göletinde 5 TEDAŞ işçisinin kaybolmasıyla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, yaptığı açıklamada, Karasu 2 baraj göletinde meydana gelen olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını söyledi.
Karabulut, söz konusu soruşturmanın olayın başından sonuna kadar yaşanan gelişmelerin incelenmesi için başlatıldığını ifade etti.

Asalet Karabulu, bölgede arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Öte yandan, Elazığ Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı arama kurtarma ekibi de bölgeye geldi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir