• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
"Uyuşturucuyla mücadelede büyük mesafe aldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada geleceğin ancak eğitimle inşa edilebileceğini ve bu yüzden eğitime önem verdiklerini aktaran Deniz, Batman'da 5 bin 50 dersliğin 3 bin 500 tanesinin yeni derslikler olduğunu belirtti.

Deniz, "Çok güzel okullar yapıyoruz, Bu yıl içerisinde 400 dersliğin yapımı devam ediyor, 600 derslik ihale aşamasındadır. Hedefimiz 2019'da tekli öğretimin altyapısını hazırlamaktır. Eğitimin çıtasını yükselmedikçe ne yaparsanız boştur. 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesinin sonuçlarını almaya başladık. TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına, Mersin, İstanbul ve Erzurum'dan sonra Batman 750 proje ile Türkiye'de en fazla proje sunan dördüncü ildir. Bu sevindirdi. Bu da imkân verilince nelerin başarılabileceğinin göstergesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında ilde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Deniz, ilde okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüksek olduğunu belirterek, bu oranı düşürmek için yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü kaydetti.

Bölgenin işsizliğin en yüksek olduğu yerlerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Deniz, buna yönelik yapılan çalışmalara değinerek, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) genişletme çalışmalarının ardından 12 yatırımcıya orada yer tahsis ettiklerini söyledi.

"Batman 3-5 yıl içerisinde birçok sorununu çözmüş olacak"

Deniz, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Batman TRC3 bölgesinde yer alıyor. TRC3 bölgesi dediğimiz Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak bölgesi maalesef Türkiye'nin işsizliğinin en yüksek olduğu yerlerden biri. Önceliğimiz eğitim ve istihdam dedik. Uzun süredir devam eden 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma işlemleri tamamlandı, 30 milyon lira kamulaştırma bedelini yatırdık ve şimdi parselasyonu yapıyoruz. Tamamlanması ile beraber 15 bin kişilik istihdam öngörüyoruz. Burası batıdaki yatırımcıların gözdesi oldu. Özellikle tekstil merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu yıl bu kapsamında tekstil meslek ve moda meslek yüksekokulu açacağız. Burada artık tasarımda yapılacak. O kültür ve potansiyel var Batman'da. İstanbul'a çalışmak için gidenlerin neredeyse tamamı tekstillerde çalışmış bugün de gelip kentine tekstil yatırımı yapıyor. Batman 3-5 yıl içerisinde birçok sorununu çözmüş olacak."

"Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız"

Batman'da uyuşturucuya yönelik yaptıkları çalışmalara da değinen Deniz, "Halkımızın huzuru için gece-gündüz çalışıyoruz. Bir iki yıl öncesine kıyasladığımız zaman uyuşturucuyla mücadelede büyük bir mesafe aldığımızı görüyoruz. Bizim için terör neyse uyuşturucu ve madde belası da aynıdır. Uyuşturucuyla mücadelede özel ekiplerimiz var. Dronlarla, mahalle ve arazileri takip ve gözetleme yapıyoruz. Sürekli operasyon yapıyoruz. Okul önlerinde, mahalle kenarlarında belirli yerlerde özel birimlerimiz var. Özel çalışmalarımız devam ediyor, nefes aldırmıyoruz ve aldırmayacağız. Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir