• DOLAR 32.523
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2487.521
  • ...
SON DAKİKA
VASKİ`de Sıfır Atık Projesi Hayata Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'ne destek her geçen gün daha da artıyor. Projeye destek veren Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, projeye büyük ehemmiyet verdiklerini, bunun hayata bir an evvel geçmesi için gerekli altyapıyı hazırlayarak çevreye zararı en aza indirmek için kurumsal bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

Proje ile ilgili olarak VASKİ toplantı salonunda gerçekleştirilen 'Sıfır Atık Projesi' bilgilendirme toplantısına katılan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve daire başkanlarına yönelik uygulama ile ilgili geniş bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda bir açıklama yapan Tekataş, "Yaşadığımız dünyayı maalesef bilinçsizce kirletiyoruz. Gelecek nesillere örnek ve temiz bir çevre bırakmak en büyük yatırımımız olacaktır. Bu uygulama ile merkez ve diğer ilçelerde VASKİ örnek bir uygulamaya imza atmış olacaktır. Herkesin bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.

Proje ile israfın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan sıfır atık projesi ile atıkların ayrıştırılarak, belirlenen yerle geri dönüşüm depolarının kurulması planlanıyor.  

Tüm odalardaki çöp kutuları kaldırılacaktır.

Uygulamaya alınacak olan Sıfır Atık Projesi kapsamında VASKİ Merkez Binası ve tüm ilçelerdeki şubelerde 'Geçici Atık Depolama Alanı' oluşturularak, ortak alanlara, renk skalasına göre atık toplama kutular bırakılacak, odalarda bulunan tüm çöp kutuları kaldırılarak, geri dönüşümün etkili olması için çalışma başlatılacak. 
Projenin uygulanmasında tüm daire başkanları, şube müdürleri ve çalışanların azami destek vermesi istenirken, 'Sıfır Atık Projesi' yönetimi tarafından, VASKİ çalışanlarına daha sonra detaylı bir sunum yapılacak, projenin kapsamının genişletilmesi hedefleniyor. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir