• DOLAR 32.56
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2432.082
  • ...
SON DAKİKA
İşgal Güçleri Hamas Liderini Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Siyonist işgal güçleri bu sabah Hamas'ın Filistin'deki önde gelen liderlerinden Şeyh Şefik Abdulkadir El-Kavasimi'yi işgal altındaki Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil kentinde gözaltına aldı.

 

Siyonist işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde Şeyh Şefik Abdulkadir El-Kavasimi'nin evine baskın düzenledi.

 

FİEM'in haberine göre, İşgal güçlerinin Şeyh Şefik Abdulkadir El-Kavasimi'nin evini didik didik aradığı ve altını üstüne getirdiği, daha sonra Şeyh El-Kavasimi'yi gözaltına alarak El-Halil'in kuzeyindeki Asyun güvenlik merkezine götürdüğü belirtildi.

 

64 yaşındaki Şeyh Şefik Abdulkadir El-Kavasimi, Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın iki şehit komutanı Hatim El-Kavasimi ve Basil El-Kavasimi'nin babası. Hatim ve Basil, 2004 yılında El-Aksa İntifadası sırasında Siyonist işgal güçleri tarafından katledilmişlerdi.
Şeyh Şefik Abdulkadir El-Kavasimi'nin oğulları İhab, Emin ve Edib ise Siyonist işgal zindanlarında idari hapis cezalısı olarak yatıyor.

 

El-Halil vilayetinin önde gelen şahsiyetlerinden biri olan Şeyh El-Kavasimi, daha önce birkaç kez de Filistin Özerk Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir