• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Peygamber Sevdasını Her Yere Taşıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da 4 yıl boyunca Van Şehir Stadyumunda kutlanan ve geçtiğimiz sene 10 binlerin katılımıyla Beşyol Meydanında büyük bir coşkuyla ihya edilen Kutlu Doğum etkinliği bu sene ise 8 Nisan Pazar saat 13.30`da Hz Ömer Camii Aşağısı Altaylı Parkında gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum etkinliğine günler kala kentin birçok noktasına asılan afişlerin yanı sıra Şehiriçi hat minibüsçüleri de araçlarına astıkları afişlerle Peygamber sevdasındaki yerlerini aldılar. Konuyla ilgili İlke haber Ajansına konuşan hat şoförleri, Peygambere (sav) duydukları muhabbet ve özlemlerini dile getirdiler.

"Peygamber Sevdası Asırlar Sonra Daha İlk Günkü Sıcaklığını Korumaktadır."
Asırlar sonra illerinde Allah Resulünün büyük bir özlemle yâd edildiğini ve milyonlarca salâvatla her gün dilerinde olduğunu hatırlatan Kemal Ucak, "Allah resulünün sevdası ve sevgisi o kadar büyük bir sevgi ve sevdadır ki arada asırlar geçmesine rağmen daha da ilk günkü sıcaklığını yüreğimizde hissettirmektedir. İnşallah asırlar geçtikçe bu sıcak sevda pekişerek ve devam edecektir. Çünkü Allah`ın(cc) sevdiği resulüm ve habibim dediği zatı inşallah Müslümanların dillerine ve günülerline yerleştirecektir." dedi.

"Allah ve Resulüne Gönül Verenler Aziz Olmuş ve İnşallah Olacaklardır."
"Allah resulünün sevgisi yapılan onca tahribatlara rağmen ilk günkü heyecanını kurumaktadır." diyen Nazmi Şimşek, "Allah Resulüne düşmanlık yapanlar kaybetmişler ve zelil olmuşlardır. Buna tarih şahiddir. Bugün de Ona düşmanlık yapanlar kaybetmektedirler. Ancak ona (sav) gönül verenler ise aziz olmuşlar bugünde azizdirler. ve inşallah kıyamete kadarda Aziz olacaklardır. " ifadelerini kullandı.

Erol Gündoğdu ise "Allahın peygamberinin dışında böyle yâd edilen kendisine ve arkadaşlarına salât ve selam gönderilen başka bir insan yoktur. Ve inşallah kıyamete kadar bu devam edecek olan bir muhabbettir.. " Şeklinde konuştu.

"Her Esnaf, Peygamberi (Sav) Gündeminde ve Gönlünde Misafir Etmelidir."
Abdurrahman Gündoğan adlı şoför ise, tüm vatandaşları bu sevdaya katılmaya davet ederek, "Her esnaf, kendi alanında Peygamberi (sav) gündemlerinde ve gönüllerinde misafir etmelidir. Bunu da her daim idame ettirmelidir. Çünkü Allah`ın(cc) `Habibim` dediği şahsı bizler de ne kadar gündemimizde tutar isek o derecede sevmiş ve Allah`ın sevgisine ve onun(sav)şefaatine mazhar oluruz." Diyerek Allah Resulünü sevmenin önemine değindi.

"Bizlere Düşen Gençlerimiz ve Yaşlılarımızla Peygamber Sevdasında ki Yerimizi ve Nasibimizi Almaktır."
Van`da ve farklı illerde bu tür etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür eden Mahfuz Ekinci adlı sürücü ise, sözlerine şöyle konuştu: "Bu tür etkinliklerle gündeme gelen Peygamber sevdalıları platformu üye ve günülülerinden ve bu sevdaya katkı sunan tüm Müslümanlardan Allah razı olsun. Bizlere düşen ise bu tür etkinliklere çoluk çocuğumuzla, genç ve yaşlılarımızla icabet etmek ve peygamber sevdasında ki yerimizi ve nasibimizi almaktır."

Vehbi Siyahtaş da Van`da 5 yıldır artarak devam eden Peygamber sevdasının durukta olduğunu hatırlatarak, "Van`da 5 yıldan bu yana kutlanan ve her yıl ayrı bir sevinç ayrı bir güzellikle ve ayrı bir coşkuyla devam eden ve özellikle geçen sene Beşyol da onbinlerce Peygamber sevdalısını bir araya toplayan o büyük sevdayı bu sene de inşallah tüm Vanlılar olarak yaşayacağız. " dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir