• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Bakandan yerli otomobil için yer açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

NİĞDE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli marka otomobilin üretim yeri seçimi konusunun 1,5 yıl sona gündeme geleceğini bildirdi.

OTOMOBİL TASARIMI, ŞİRKETLEŞME, CEO ATANMASI VE TASARIM 18 AYDA TAMAMLANACAK

Yerli marka otomobilin üretim yeri için 22 ilden talep geldiğini, bunlardan birinin de Niğde olduğunu ifade eden Özlü, şunları söyledi:

"Proje iyi gidiyor. Fakat üretim yeri seçimi konusu 1,5 yıl sonra gündeme gelecek. Önce otomobil tasarımı, şirketleşme, CEO atanması ve tasarım. Bunlar da yaklaşık 18 ayda tamamlanacak. Biz 5 modelle piyasaya gireceğiz. Yani bizim yerli marka otomobilimiz 5 model olacak. Bunların arasında spor, sedan var. Dolayısıyla şu anda uğraştığımız konu şirketleşme süreci ve tasarım. Yer seçimi aşaması daha sonra konuşacağımız bir konu. İnşallah bakarız, 22 il var, Niğde neden olmasın. Niğde'de değerlendirilir, o bakımdan inşallah bir sene sonra bu ortaya çıkar."

CARİ AÇIĞI VE DIŞ TİCARET AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN TEK YOL YÜKSEK TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ÜRETMEK

Bakan Özlü, son açıklanan teşvik paketinin tamamen yüksek teknolojiye dayalı ürünlerle ilgili olduğunu aktararak şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünler üretmesi gerekiyor. Türkiye'nin cari açığı, dış ticaret açığı var. Bunları kapatmak için tek yolumuz, tek çare yüksek teknolojik ürünler üretmekten geçiyor. Dolayısıyla geçenlerde açıklanan teşvik paketinin tamamı yüksek teknoloji ürünlerle ilgilidir ve bu noktada bu paketten Niğde de payını alacak. Biz yine Ar-Ge merkezi kuruyoruz. Bunların toplam sayısı bin 35 oldu. Bin 35 Ar-Ge ve tasarım merkezimiz var. Bu merkezlerde de yine yüksek teknolojik ürünler üretmek için gayret sarf ediyoruz."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir