• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Medresetü`z-Zehra İçin İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin 52. Vefat yıldönümü münasebetiyle pek çok yerde düzenlenen etkinliklerin önemli bir ayağıda Çukurova’da gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Adana merkezli kurulan "Risale-i Nur Hukukunu Muhafaza Derneği" tarafından organize edilen panelde Bediüzzaman, Risale-i Nur ve Gaye-i hayali; Medresetü’z-Zehra konuları ayrıntılı olarak işlendi.

Aynı gün içerisinde Adana ve Mersin’de gerçekleştirilen panel, çevre illerden pek çok katılımcıyla yoğun ilgiyle izlendi. Panelistler arasına araştırmacı yazar Metin Karabaşoğlu, İsmail Mutlu ve Risale-i Nur Hukukunu Muhafaza Derneği Muhammed Salar yer aldı.

Akdeniz bölge birincisi Fahrettin Tak’ın Kur’an tilavetiyle başlayan program, daha sonra Muhammed Salar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Salar, "Risale-i Nur Hukukunu Muhafaza Derneği’nin adından da anlaşıldığı üzere Risale-i Nurlar üzerindeki perdelerin kaldırılması, tek bir neşriyat olmasa bile bütün Risale-i Nur yayıncılarının ortak sahih metin birliğine varılması gerektiğini" söyledi.

Araştırmacı–Yazar Metin Karabaşoğlu Adana’daki panelde "Kur’an`ı anlamada Bediüzzaman modeli" konusunu, Mersin’de ise Bediüzzaman’ı ve Risale-i Nurları manay-ı harfi ile sevip bağlanmamız gerektiğini dile getirdi.

Araştırmacı–yazar İsmail Mutlu, Bediüzzaman’ın müellifi olduğu "Asrın Kur’an tefsiri Risale-i Nur" hakkındaki sunumu oldukça beğeniyle karşılandı. Risale-i Nur’un Kur’an’dan süzülmüş bir nur, bir ilham olduğunu ve Bediüzzaman’ın da söylediği gibi "bizi Kur’ana ve Allah’a ulaştırdığı için, Allah’ın sistemi olan İslam dinini daha iyi anlayıp yaşayabilmek için Risale-i Nur’un azim bir yeri olduğunu" belitti.

Son olarak "Medresetü’z-Zehra" konusuna değinen dernek başkanı Muhammed Salar yapmış olduğu sunumda Bediüzzaman hazretlerinin gaye-i hayalim dediği bu büyük projeye gereken önemin verilmediğini ve sadece sıradan bir eğitim kurumu olmaktan ziyade El-Ezher örneğindeki gibi ve hatta daha büyük bir üniversite ile başta Ortadoğu’nun ve bütün İslam coğrafyasında barışa vesile olacağı ve üç dilde eğitimle ırkçılığında önüne geçeceğini dile getirdi.

Panel sonunda soruları yanıtlayan panelistlere gelen önemli sorular vardı. İlgiyle izlenen panelde güncel olarak sorulan Risale-i Nurların sadeleştirilmesiyle ilgili soruya dernek başkanı Muhammed Salar’ın sadeleştirilmiş kitapta yer alan "İnsanların çoğu sarhoş, okumaz. Okusa da anlamaz" cümlesini örnekleyerek "Bunun hiçbir zaman Bediüzzaman’ın diline uygun düşmediğini" dile getirerek "Risale-i Nur külliyatından değil de daha farklı ‘anladıklarımız’ diye kitaplar yayınlansaydı bu kadar tepkiye sebep olmazdı" dedi.

Bediüzzaman’ın Gaye-i Hayali için bir ilk

Panel sonunda dikkat çeken en önemli çalışma ise yine ‘’Risale-i Nur Derneği’’ tarafından başlatılan ve Bediüzzaman’ın 55 yıllık gaye-i hayalim dediği ‘’Medresetü’z-Zehra’’ için başlatılan imza kampanyasıydı. Panele yoğun katılım olduğu gibi imza kampanyasına da katılım oldukça yoğundu. Hayır dualarıyla kapatılan panelde ‘’Medresetü’z-Zehra’’ için imza kampanyasının dernek bünyesinde devam ettiği dile getirildi.

Risale Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir