• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Şiddet Varsa Sağlık Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Çalıştığı hastanede bir hasta tarafından darp edilen Doktor Mustafa Toprak için Şanlıurfa Tabipler Odası bir basın açıklaması düzenleyerek hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Şiddet Başlı Başına Bir Meslek Riski Haline Gelmiştir
Basın açıklamasını Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu adına Dr.Eyyüp Şelli okudu. Şelli, "Sağlıksız bir çalışma ortamında hizmet veren sağlık çalışanları için şiddet; başlı başına bir meslek riski haline gelmiştir" diyerek basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu şiddetin yeni bir örneği Akçakale`de özel bir sağlık merkezinde meydana geldi. Op. Dr. Mustafa Toprak çalıştığı sağlık merkezinde pazartesi günü şiddete ve hakarete maruz kalarak mağdur edilmiştir. Yaşanan şiddet olayı, son yıllarda giderek artan hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete yeni bir boyut kazandırmıştır. Ülkemizde bu görevimizi yaparken, maalesef halkımızı temsil ettiğine inanmadığımız kendini bilmez bazı insanların akıl almaz saldırılarının arttığına şahit oluyoruz. Hasta hakları, bazı hastalarımız tarafından yanlış anlaşılarak her fırsatta sağlık mensuplarına fiili saldırı hakkı olarak kullanılmaktadır. Sağlık personelleri, adeta sahipsiz bırakıldı. Bu konuda odamız ve diğer meslek örgütlerinin uyarılarına rağmen, hiçbir önlemin alınmamasına üzüntüyle izlemekteyiz. Meslektaşımıza uygulanan bu şiddet, bu onur kırıcı davranış biz hekimlerde büyük üzüntü ve öfke yaratmıştır. Şiddetin diğer işyerlerine göre en çok sağlık alanında ortaya çıktığı, diğer çalışma ortamlarına göre 16 kat fazla olduğu bilinmektedir."

Yetkilileri Sorumluluklarını Yerine Getirmeye Çağırıyoruz
Şanlıurfa Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak ilimizde çalışan doktorlar, hemşireler, öğretim üyeleri, asistanlar, hizmeti üreten tüm sağlık çalışanları olarak; hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin karşısında olduğunu vurgulayarak şu çağrıda bulundu:

"Bir kez daha tekrarlıyoruz; sağlık çalışanlarının büyük dayanışması içinde bu şiddet olayının takipçisi olacağımızı ve mesleğimize özlük haklarımıza, insanlık onurumuza yönelik her türlü saldırıya karşı mücadele edeceğimizi bildiriyor, şiddetin önlenmesi ve şiddetin açtığı yaraların sarılması için, yetkilileri sorumluluklarını derhal yerine getirmeye çağırıyoruz."
(İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir