• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Hastaların el emekleri görücüye çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar, tedavileri sırasında yapmış oldukları el sanatlarını hastane içinde sergilediler.

Çok sayıda eserin yer aldığı sergideki çalışmalar oldukça dikkat çekerken bir yandan tedavi gören hastalar bir yandan da faklı uğraşlarıyla sanat öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Yaptıkları eserlerin kendilerine adeta terapi olduğunu belirten hastalar, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Mardin Devlet Hastanesinde açılan sergiye ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, şunları söyledi:

"Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri'nde hedef şizofreni ve diğer psikotik bozukluklar, bipolar bozukluk, şizoaffektif bozukluk hastalarına ilaç tedavisinin yanı sıra toplum temelli psiko-sosyal destek sağlamaktır. TRSM'lerin kurulmasındaki amaç; hem hastanın kendisi hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, hastaneye yatışları azaltmak, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde hastaneye yatmadan yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlamak ve bu hastaları topluma kazandırmaktır. Ayrıca bireysel danışmanlık hizmeti vermek, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemlerini kazandırmak, hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak gibi etkinliklerle haftanın beş günü mesai saatlerinde hizmet vermekteyiz." (M. Salih Keskin - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir