• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...

Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Mardin'e yerli ve yabancı turistler yoğun talep gösteriyor.

6 bin 500 yatak kapasiteli otellerin tamamen dolduğunu belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman, otel bulamayan turistlerin misafirhanelere ve evlere yönlendirmeye başladıklarını söyledi.

Yaman, "Şu an yüzde 300 oranında artan bir turist sayımız oldu. Daha önce eylül ve ekim ayları ile nisan, mayıs aylarında turist gelirdi ancak bu tüm yıla yayılıyor. 2018 yılı içerisinde şubat dolu idi. Nisan, mayıs ayları aynı şekilde dolu. Otellerimiz dolu, gelen misafirlerimizi misafirhanelere ve evlere yönlendiriyoruz. Şu an 6 bin 500 yatak kapasitemizin hepsi dolu." diye konuştu.

Yeni yeni otellerin şehirde açıldığını aktaran Yaman, şunları söyledi: "Terör olayları dönemlerinde yatırımcı otelleri kapatıyordu. Fakat 2017 yılından itibaren başta Midyat ilçemiz olmak üzere merkez Artuklu ilçesinde otellerimiz açılmaya başladı. İnşallah otel açılması bu yazın da açılmasını bekliyoruz. Her ne kadar 3 kart artmışsa da beş kat, on kat artmasını istiyoruz. Misafirlerimizi Mardin'e bekliyoruz. Misafirlerimiz otellerde yatak bulamazsa bile vatandaşlarımız evlerini açacaktır. Herkesi bu masal şehrine bekliyorum." (M. Salih Keskin - İLKHA)