• DOLAR 32.624
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2422.332
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu etkinlikle ilgili basını bilgilendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, 15 Nisan Pazar günü "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenleyeceği etkinlik öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmede bulundu.

Yapılan kahvaltılı basın toplantısına Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü üyesi ile STK yöneticileri katıldı.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın kısa bir açıklama yaptı.

15 Nisan Pazar günü Yeni Otogar yanı Mevlüd Alanında saat 13.30'da "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Aydın, nisan ayının başında başlattıkları salâvat kampanyasının etkinliğe kadar devam ettiğini aktardı. Şehrin farklı noktalarına afiş, branda astıkları, TV, gazete, radyo ilanları gibi aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını belirten Aydın, halka ve hastanelerde yatmaktan olan hastalara gül dağıtarak, onları etkinliğe davet edeceklerini söyledi.

Batman merkez ve ilçelerde olmak üzere dünden bu yana her evine girecek şekilde Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtacaklarını dile getiren Aydın, halkın pazar günü yapılacak etkinliğe gelebilmesi için şehrin 20 farklı noktasında ücretsiz araç kaldıracaklarını duyurdu.

Daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla M. Ali Altun, her zamankinden daha fazla Hazreti Peygamberin (sav) sünnetine ve ahlakına ihtiyacın olduğuna işaret etti.

"Peygamber Efendimiz (sav) hepimizin Peygamberidir"

Hazreti Peygamberi daha iyi anlamak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Altun, "Peygamber Efendimiz (sav) hepimizin Peygamberidir ve kıyamete kadar da bütün Müminlerin Peygamberi ve tek rehberidir. Bu münasebetle O'nun adına yapılan etkinliklerin çok önem arz ettiğini belirtmek isterim. Son zamanlarda özellikle ümmetin içinden geçtiği bu çetin süreçlerden de daha iyi anlıyoruz. Etkinliğimizin bu yılki teması 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' adıyla yapılıyor." dedi.

"Kurtuluş reçetesi Peygamberimizin hayatı, sünneti ve ahlakı olduğuna inanıyoruz"

İçinde bulunan kötü gidişattan kurtulmanın tek yolunun Hazreti Peygamberin sünnetine sarılmakla mümkün olduğuna vurgu yapan Altun, "Toplumun içinde bulunduğu buhran, çektiği acılar, sıkıntılar hepimizin malumudur. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu derde derman olmak için sevgili Peygamberimizi tanıtmaya, O'nu tanımaya, anlamaya muhtaç olduğumuza inanıyoruz. Özellikle İslam ümmetinin şu anda içinde bulunduğu bu halden kurtuluş reçetesinin sevgili Peygamberimizin hayatı, O'nun sünneti ve ahlakı olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

"O'nun ahlakıyla ahlaklanmaya muhtacız"

Düzenlenecek olan etkinlik için Peygamber sevdalısı binlerce kişinin seferber olduğunu belirten Altun, devamında şunları söyledi: "Peygamberimizin (sav), toplumumuzun kardeşliğine, kaynaşmasına, muhabbet ve dayanışmasına ciddi katkı sunduğuna inanıyoruz. Bu etkinliklerimizin de kaynaşmaya vesile olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızın Peygamberimizi (sav) anlamaya muhtaç olduğunu, biz O'nu anlamadan, yaşamadan sıkıntılarımızın bitmeyeceğine inanıyoruz. Toplum olarak hep birlikte aziz Peygamberimizi anlamaya, O'nun sünnetini hayatımıza aktarmaya, O'nun ahlakıyla ahlaklanmaya muhtacız; çalışmak zorundayız."

"Huzur, selamet, emniyet Peygamberimizin sünnetindedir"

Gençlerin içine düştüğü kötü durumdan kurtulması için onlara Peygamberi anlatmak zorunda olduklarını dile getiren Altun, "O'nu okutmalıyız. O'nun anlaşılması için her türlü vasıtaya başvurmak zorundayız. Ev ev dolaşılarak dağıtılan kitap buna hizmet etmektedir. Madem Peygamberimize muhtacız ve O'nu anlamadan, yaşamadan huzur, selamet, emniyet bulamayız o zaman Peygamberimizi tanımak ve O'nu anlamaya çalışmak her Müslümanın boynundaki borçtur. Her geçen gün Peygamberimizi anlamaya daha çok muhtaç oluyoruz. Çünkü O'nsuz bir hayatın hiçbir manasının olmadığına inanıyor ve görüyoruz. Biz O'nu gündem yapmazsak, ahlakından kana kana içmezsek toplum daha çok sıkıntılara girecektir. Toplum ihya ve inşa edilecekse kesinlikle sevgili Peygamberimizin bundan çok büyük katkısı olacaktır. Biz O'nu her yönüyle tanırsak toplumumuzun çehresi, gençlerimizin gidişatı, kardeşliğimiz, muhabbetimiz çok daha pekişecektir."

Soru-cevap faslının ardından program sonunda basın temsilcilerine, "Peygamber'den (sav) Dersler" adlı kitap hediye edildi. (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir