• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Bitlis`te "Sıfır Atık Projesi" tanıtım programın düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te "Sıfır Atık Projesi" tanıtım programı düzenlendi. Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hizmet binasında uygulanarak hayatta geçirilen "Sıfır Atık Projesi", Bitlis'te valilik himayesinde de çalışmalara başlandığını belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda, hayatta geçirilen "Sıfır Atık Projesi"; israfın önlenmesi, doğal kaynakların gözden geçirilerek atık oluşumun engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağından ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmasıyla yola çıktıklarını söyledi.

"'Katı Atık Depolama Tesisi', bölgede ilk defa Bitlis'te faaliyette geçti"

Bu çalışmayla vatandaşları daha duyarlı hale getireceklerini amaçladıklarını dile getiren Ustaoğlu, "Vatandaşlarımızın daha duyarlı hale getirilmesi, özellikle okullarımızda yapacağımız çalışmalarla bu noktada öğrencilerimizin daha duyarlı hale getirilmesi hepimizin önceliği olacaktır. Bölgenin belki sadece yakınımızda Elazığ'da bulunan ve bu bölgenin hiçbir yerinde olmayan 'Katı Atık Depolama Tesisi', bölgede ilk defa bu ilde faaliyette geçti. Aslında bu çok anlamlı ve bölge açısında da özellikli bir çalışma oldu." dedi.

Son olarak Ustaoğlu, gelecek nesillere bırakılacağı en önemli miraslardan birisinin de temiz bir çevre olduğu vurgusunda bulunarak, projenin hayatta geçirilmesi için herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade etti. Program, Çevre Mühendisi Bilal Topaç'ın sunumuyla devam etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir