• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Öğrenciler Harç Ödeyecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremler her kesimden insanı mağdur ettiği gibi Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okumakta olan öğrenciler açısından da ciddi manada sıkıntı meydana getirdi.
Harçlarını ödemekte zorlanan öğrenciler bu yıl ödemeleri gereken harçların alınmaması için talepte bulunmuşlardı. Bu talebi değerlendiren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü de gerekli girişimlerde bulunacağını söylemişti. Geçtiğimiz günlerde Rektör Prof. Dr. Peyami Battal da konuyu YÖK'e ilettiklerini söylemiş ve takipçisi olduklarını dile getirmişti.

 

Öğrencilerin Battal'ın açıklamasıyla canlanan umutları, bu gün Yüzüncü Yıl Üniversitesinden yapılan açıklamayla tekrar yerini umutsuzluğa bıraktı. Tam olarak netleşmese de öğrenciler bu taleplerinin karşılanmayacağını ve kendilerinden her halükarda harç talep edileceğini dile getiriyorlar.

 

İşte Yüzüncü Yıl Üniversitesinden yapılan o açıklama:
2011-2012 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılına ait harç yatırma işlemleri 26.03.2012 tarihinde başlayıp 16.04.2012 tarihinde sona erecektir. Katkı Kredisi alan öğrencilerimizin banka şubelerine gerek kalmadan bu tarihler arasında ders kayıtlarını internet üzerinden yapmaları, Katkı Kredisi almayan öğrencilerimizin ise Türkiye iş Bankası' na giderek öğrenci numaraları ile belirtilen tarihler arasında harçlarını (katkı ) yatırıp ders kayıt işlemlerini yapabilirler. Bankada ismi görünmeyen öğrencilerimizin ise Öğrenci Harçlar Servisi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir