• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Bingöl-Sancak yolu 12 metrelik "Birinci Sınıf Devlet Yolu" statüsüne alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce yetkililerce "duble yol" olarak müjdelenen, ancak projesi değiştirilerek 10 metrelik yol olarak KDV'si dahil 260 Milyona davetle ihale edilen31 kilometrelik Bingöl-Sancak yolu, halktan gelen yoğun tepkiler üzerine revizyon yapılarak,12 metrelik birinci sınıf devlet yolu statüsüne alındı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Basın Halka İlişkiler , son günlerin en sık dillendirilen "Bingöl-Sancak Yolu Yapım İşi İhalesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

31 kilometrelik mevcut yolun Karayolları Geometrik Standartlarına göre 2. Sınıf Devlet Yolu (10 metre genişliğinde, 80 km/s) statüsünde iken, Yüksek Planlama Kurulu kararına istinaden DAP, GAP kapsamında 1. Sınıf Devlet Yolu (12 metre genişliğinde 100km/s) statüsüne alındığının belirtildiği açıklamada, projede iyileştirmeler yapılacağı belirtildi.

Güzergahta kısmi değişikliklerin yapılarak projenin revize edilmesi gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, üniversite kampus alanından geçen kesimin de trafik güvenliği kapsamında revize edileceği belirtildi.

Elâzığ-Bingöl Ayrımı- Sancak İl Yolu'nun 30,9 km'lik kesimi Karayolları Geometrik Standartlarına göre 2. Sınıf Devlet Yolu statüsünde değerlendirilerek geçtiğimiz yıllarda projelendirilmiş, yolun platform genişliği 10 m, maksimum hız ise 80 km/s olarak tasarlandığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi:

"Ancak proje, Yüksek Planlama Kurulunun 06.09.2017 tarih ve 2017/27 sayılı Kararına istinaden Karayolları Genel Müdürlüğü 2017 Yılı Yatırım Programında yer alan "Öncelikli Projeler (GAP) (DAP)" kapsamına 1. Sınıf Devlet Yolu statüsünde alınmıştır. Projenin statüsünde gerçekleşen değişiklik sonrasında; mevcut onaylı projenin uygulanabilirliği incelenmiş ve pek çok kesimde güzergâhı terk etme zorunluluğu olacağı görülmüştür. Karayolları Geometrik Standartlarına göre 1. Sınıf Devlet Yolu standardındaki bir yolun sahip olması gereken 12 m platform genişliği ve 100 km/s maksimum proje hızı gibi özellikler dikkate alınarak mevcut projede iyileştirme sağlanacaktır. Ancak, bu kriterlere göre şerit genişletmesi ile yol standardı düzelmeyeceğinden, güzergâhta kısmi değişiklik yapılarak projenin revize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, mevcut onaylı projede yer alan Bingöl Üniversitesi yerleşkesi kampüs alanından geçen kesim de trafik güvenliği göz önünde bulundurularak revize edilecektir." (İLKHA)   




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir