• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Asansörde Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Kaza, merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı mahallesi 81163 sokaktaki Berke apartmanında yaşandı. İddialara göre, 17 yaşındaki Zeynel Abidin Altay, apartmandaki bir daireye ferforje takmak için geldi. Pencere demirini önce apartmanın teras katına yerleştiren genç, daha sonra korkuluk takılacak daireye indirmek istedi.

Asansöre yüklenen pencere demirini aşağı indirmek isteyen genç, emniyet kapısı olmayan asansörde taşıdığı pencere duvara çarpınca başını sıkıştırdı. Genç, 9. katlı apartmanın 7 ile 8. katında feci şekilde hayatını kaybetti.

Atakent mahallesinde İMKB Lisesi 1. sınıftan ayrılan gencin 8-9 aydan bu yana Atakent mahallesindeki bir demircide çalıştığı öğrenildi. Gencin babası Mehmet Altay, ölümden dolayı kimseden şikayetçi olmadı. Oğlunun okumak istemediğini anlatan baba Altay, bir süredir de demirci de çalıştığını ve işinden memnun olduğunu söyledi.

Bu arada, cesedin apartmandan çıkarılıp cenaze aracına konulacağı sırada ağabeyi tabuta sarılıp sinir krizleri geçirdi. Ağabeyi, yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Asansör Sanayicileri Derneği Başkanı Ümit Özlü, Adana`da bulunan apartmanların birçoğunda güvenlik kapısı olmadığından yakınarak, burada yöneticilere büyük iş düştüğünü söyledi. Özlü, emniyet kapısının olası birçok kazanın önüne geçeceğini yeni yönetmeliklerde bunun birçok cezai müeyyideleri olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir