• DOLAR 32.435
  • EURO 34.449
  • ALTIN 2489.732
  • ...
Fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık olayları mahalleyi canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir genç, sokakta yapılan fuhşa tepki gösterince kimliği belirsiz kişiler tarafından bıçaklandı.

7 Nisan Cumartesi günü Doç. Dr. Sıtkı Güral Caddesi 17'nci Sokak'ta yaşanan olayın ardından genç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Söz konusu sokakta sık sık fuhuş, uyuşturucu ve hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin duruma müdahale ederek, sokağın giriş ve çıkışını kapatmalarını istediler.

20 yıldır Huzurevleri Mahallesi'nde ikamet eden Muhlis Aydın, ara sokakta yaşananların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Aydın, "Bu sokağın faydasından çok zararı var. Sadece fuhuş ve uyuşturucu için kullanılıyor. Kesinlikle kapatılması istiyoruz. Bir genç, burada bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Bu olaylar sürekli yaşanıyor. Bunlar yüzünden bir kişi oradan geçemiyor. Belediyeye başvuru yaptık ama cevap gelmedi. İlla birinin ölmesi mi gerekiyor?" dedi.

"Kimse buradan geçemiyor, sokağın kapatılmasını istiyoruz"

Artan ahlaksızlıklar nedeniyle sokağın kapatılmasını isteyen Ömer Ağırbaş, şunları söyledi: "10 yıldır bu semtteyim. Daha önce yaşanmış olaylar var. Bu sokakta hırsızlık olayları, gasp, uyuşturucu ve ahlaksızlık oluyor. Dün bir arkadaşımız yaralandı. Bu sokağın kapatılması gerekiyor. Ahlaksızlık söz konusu, bunu fark eden arkadaşlar buna karşı geliyor. Kimse buradan geçemiyor. Bir an önce önlem alınmasını ve sokağın girişinin kapatılmasını istiyoruz."

"Korkudan kendilerine bir şey diyemiyoruz"

Sokakta ahlaksızlıklar yapıldığı için defalarca polisi aradıklarını ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini anlatan Ömer Aktoprak, "Yaklaşık 60 yıldır ara sokakta bulunan binada oturuyorum. 6-8 Ekim olaylarında burada terör olayları oluyordu. Bu ara sokağı lastik yakıp, eylem yapmak için kullanıyorlardı. Polis geldiği zaman burada saklanıyorlardı. Bu hem sol tarafa hem de sağ tarafa açılan bir sokaktır. Tabi, bu terör olayları bittikten sonra burası fuhuş yapanların, tinercilerin ve balicilerin meskeni oldu. Bu maddelerin reklamını yapmak istemiyorum ama insana zararlı şeyleri burada kullanıyorlar. Buraya kızları getiriyorlar. Kızlarla birtakım konuşmalar, birlikte oturmalar gibi olaylar çok oluyor. Biz ailemizle buradan geçemiyoruz ve korkudan kendilerine bir şey de diyemiyoruz. Geçenlerde bir olay oldu. Bir hafta önce yine olay oldu. Bizzat emniyeti 10 sefer aradım, burayı şikâyet ettim. Burada benden başka mağdurlar da var. Bu sokağın hali berbat, derhal buranın kapatılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Burası çıkmaz sokak olduğu için fuhuş bile yapıyorlar"

Aktoprak, sokaktaki bodrumların başıboş kişilerin meskeni haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu sokağın hem sol tarafta hem de sağ tarafta iki girişi var. Aynı zamanda burada bodrumlar var. Bodrumların kapılarını kırmışlar, buralarda gizleniyorlar. Mesela bu binanın kapısını kırdılar ve kendilerine mesken yaptılar. Burası çıkmaz sokak olduğu için fuhuş bile yapıyorlar. Zaten defalarca emniyeti arayıp, bu olayları söyledik. Burada öldürmeye kadar giden olaylar olmuş. Geceleri dükkânları soyuyorlar, gelip burada gizleniyorlar. Gün ağardığı zaman bodrumlardan çıkıyorlar. Gece gündüz bu sokaktalar. Biz bu sokağın kapatılmasını istiyoruz. Bu gençlerin de kim oldukları belli. Bunların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Ya burası kapatılsın ya da biz buralarda oturmayalım. Biz kendimizden korkmuyoruz. Çocuklarımıza bir zarar geleceğinden endişe ediyoruz." dedi. (Emrah Deniz - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir