• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Van Kongresine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Van 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Nur Tatar Kapalı Spor Salonunda düzenlenen kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapılacağı salona geçerek partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Van'a yapılan hizmetlerden söz ederek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden sonra 30 bin konutun bitirilerek hak sahiplerine teslim edildiğini, doğal gazın Edremit'e kadar getirildiğini, Van'ın diğer bölgelerine de doğal gaz verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, Feqiye Teyran'ın, Seyyid Fehim Arvasi'nin, Mir Hasan Veli'nin mirasına kendilerinin sahip çıktığını, Ahmed-i Hani'nin, Melaye Ciziri'nin, Feqiye Teyran'ın, Melaye Bate'nin divanlarını ve eserlerini Kültür Bakanlığı tarafından bastırarak ebedileştirdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye sınırları içinde ve dışında yaşayan tüm insanları, aynı haklara sahip, aynı fırsatlara sahip birinci sınıf birey olarak kamunun tüm imkânlarını aynı ölçüde kullanabilen vatandaşlar olarak gördüklerini söyleyerek, "Kim ki bu ülkenin herhangi bir bireyini kökeninden, inancından, meşrebinden, sosyal veya siyasi tercihlerinden dolayı ötekileştirmeye kalkarsa, karşısında önce beni, benimle birlikte devletimizi bulur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ömrümüzü işte bu tür ayrımcılıklarla mücadeleye adadık. Türkiye'yi demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde, ekonomik refah konusunda geldiği yerin gerisine götürmeye yönelik hiçbir niyete, hiçbir girişime en küçük bir müsamahamız yoktur, olmayacaktır, Milletimizin tamamının hakkını ve hukukunu korumak için işte bu demokrasi düşmanlarıyla, özgürlük düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

Konuşmasının devamında Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında kontrol altına alınan 4 bin kilometrelik alanı birileri küçümseyebileceğini, fakat bu vesileyle arka plandaki büyük oyuna can alıcı iki darbe vurduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtıyla DEAŞ'ın, Zeytin Dalı'yla PYD'nin maskesini düşürdüklerini belirtti.

 "Terör örgütlerinin maskesi düşünce arkadaşından kimlerin çıktığını hep birlikte görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çeyrek asırdır terörle mücadele bahanesiyle dünyanın altını üstüne getirenlerin, aslında terör örgütlerinin bizatihi kurucuları, hamileri, hatta yöneticileri olduğunu cümle âleme ifşa ettik. Dün Türkiye'nin devleti ve milletiyle birliğini, bütünlüğünü hedef alanlar, bugün Türkiye'nin sınır ötesi harekâtlarının önünü kesmek için uğraşıyorlar. Yani kısacası, oyunu tersine çevirdik. İnşallah hem ülkemiz, hem de bölgemiz için yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Yönetimler ne kadar teslimiyetçi olursa olsun, bölgemizdeki halklar hakikatleri görmüştür. Bugün geleceğimize dünden daha ümitvar bir şekilde bakıyoruz. İnşallah yarın ümitlerimizin hayat geçişine şahitlik edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin en önemli özelliklerinden biri de demokrasi ve kalkınma mücadelesini birlikte verebiliyor olmasıdır. Ülkemizin önünde siyasi ve diplomatik olarak hangi zorluklar olursa olsun, kalkınma hedeflerimizden asla vazgeçmedik, asla geri kalmadık. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi 3,5 kat büyütme başarısını, işte bu sayede gösterebildik."

Türkiye ile birlikte Van'ın da bu kalkınmadan nasibini aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 15 yılda Van'a yapılan yatırım miktarının 22 milyar olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitimde 8 bin 758 derslik inşa ettik. Çocuklarımızın okula gidebilmeleri için ailelerine 431 milyon destek verdik. Yaptığımız yatırımlarla Yüzüncü Yıl Üniversitemizi bölgesinin ve ülkemizin önde gelen yükseköğrenim kurumlarından biri hâline getirdik. Sağlıkta 13'ü hastane olmak üzere 66 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla Van'da 25 bin konut, kamu binaları, okular, sosyal tesisler, camiler, ticaret merkezleri yaparak âdeta şehrimizi yeni baştan inşa ettik."

İş başına geldiklerinde Van'da 36 kilometre bölünmüş yol olduğunu, buna 511 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, modernize edilen Ferit Melen Havalimanının geçtiğimiz yıl 1 milyon 665 bin yolcu kapasitesine ulaştığını belirtti. Bugüne kadar Vanlı çiftçilere 1,1 milyar tarımsal destek verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hizmetleri önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşıyacaklarını vurguladı.

"Biz demokrasiye elbette saygılıyız, ama devletin ve imkânlarının terör örgütüne peşkeş çekilmesine de göz yumamayız. Bunun için sizlere hizmet etmek yerine, bölücü terör örgütünün kulu, kölesi hâline gelmiş olan belediye başkanlarını görevlerinden alıp yerlerine kaymakamlarımızı, valilerimizi görevlendirdik" sözleriyle kayyum atamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevlendirilen kaymakam ve valilerin diğerlerinden çok daha maharetli, çok daha projeci, çok daha vizyoner belediye başkanları çıktıklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin sonunda şunları kaydetti: "Geçtiğimiz yıl yapılan asfalt toplamı bin kilometreyi bularak önceki yılın iki katına çıktı. Belediyemiz tarafından caddeler ve sokaklar yeniliyor, okullar onarılıyor, gençlerimizi üniversiteye ve hayata hazırlayacak eğitim çalışmaları yürütülüyor. Belediyemiz doğrudan Van Gölü'ne boşaltıldığı için ciddi bir çevre kirliliği sebebi olan atık suları arıtacak bir tesisi inşallah bu yıl şehrimize kazandırıyor. Aynı şekilde katı atıkların da işlenerek enerjiye dönüştürülmesine imkân sağlayacak bir proje bu yıl Van'da hayata geçirilecek. Van'a yakışır bir şehir meydanı kurmak için kamulaştırma dâhil tüm hazırlıklar devam ediyor. Bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı geçtiğimiz ay alındı, hatta kamuya ait binaların yıkımına şimdiden başlandı. Proje tamamlandığında Van inşallah şanına yakışır bir meydana kavuşmuş olacak. Çevre yolu, şehir stadyumu, hafif raylı sistem gibi konuları da inşallah 2019'da seçilecek yeni belediye başkanımız projelendirip süratle hayata geçirecektir. Biz her zaman ve her konuda olduğu gibi, bu projeler için de Van'a gereken desteği vereceğiz, hiç endişeniz olmasın." (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir