• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...
"Mevlid etkinliğini dört gözle bekliyorduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Kızıltepe İlçe Otogarı Miting Alanında yapılan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mevlid etkinliğine katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Her yıl, Nisan ayı mevlid-i şerif etkinliklerini dört gözle beklediğini belirten vatandaşlar, Hz. Peygamber'i çok sevdiklerini ve bu sevgisinin kendilerini bu alana getirdiğini söylediler.

"Başımızın tacı gözümüzün nurudur"

Etkinliğe katılan Havla Tokay, "Peygamber Efendimiz başımızın tacı, gözümüzün nurudur. Onun için geldik. Allah'a Çok şükür Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz. Burada Kur'an okuyoruz, salâvatlar getiriyoruz." dedi.

Bugünü dört gözle beklediklerini ve çok sevinçli olduklarını ifade eden Zehra Yılmaz ise şunları söyledi: " Peygamber Efendimizin mevlidi çok güzel, biz sağ olana dek her yıl yapılmasını istiyoruz. Allah bu tür kalabalıkları artırsın. Kur'an'dan tekbir salavatlardan daha güzel bir şey yoktur. Çok sevinçliyiz."

"Mevlid etkinliğine her yıl katılıyorum"

Suriyeli Ahmet İsmail da "Allah bu etkinliği düzenleyenlerden razı olsun ve hayırlarını kabul etsin. Her yıl mevlit etkinliğine katılıyorum. Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam) etkinliğinden daha güzel bir şey var mı? Bu etkinliğe katıldığım için çok sevinçliyim." dedi.

"Allah'ın bize rahmetini yağdırmasını umut ediyoruz"

Bölgedeki kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, dua etmeye geldiğini kaydeden Hacı Şeyhmus Ayar da şu ifadeleri kullandı: "Allah-u Teâlâ Peygamber Efendimizi bize gönderdiği için çok şükrediyoruz. Malumunuz bölgemizde kuraklık tehlikesi var. İnşallah umuyoruz Allah bize rahmetini yağdıracak. Hepimiz burada dua edeceğiz. İnşallah Allah-u Teala dualarımızı kabul edecek."

"O'nun yolu kurtuluş yoludur"

Hz. Peygamberin yolunun kuruluş yolu olduğunu söyleyen Mehmet Said Talayhan da "Allah bizi Hazreti Muhammed'in ümmetinden kıldığı için çok şükretmeliyiz. Yarın ölüm var, biz ve aile efradımız Peygamber Efendimizin yolundan gitmeliyiz. Tek kurtuluş yolu onun yoludur." diye konuştu.

Programın her yıl düzenlenmesini isteyen Nuray Demir, "Peygamber Efendimizin mevlidine eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiğini ifade etti. Demir, "Allah mevlidimizi kabul etsin, hayırlara vesile olur inşallah. Kızıltepe halkı için güzel bir etkinlik oldu. Çok güzel bir atmosferdi İnşallah bu her sene tekrarlanır." dedi.

"Çok güzel ve coşkulu bir etkinlik oldu"

Mehmet Ali Demir, "Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Peygamber Efendimizin mevlidine ailece katıldık. Çünkü Peygamber Efendimizi çok seviyoruz. Bu tür etkinliklere katılmak bizim için önemlidir. Bu organizasyonu yaptıkları için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve coşkulu bir etkinlik oldu. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Halk yoğun ilgi göstermişti

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün düzenlenen Mevlit etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşmişti.

İlçe Otogarı Miting Alanı'nda yapılan mevlit etkinliği saat:13.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlamıştı. İlahi ve ezgilerin seslendirildiği etkinlikte Mevlidi Şerif okunmuştu. Kız çocuklarının platforma çıkarak birer Hadis-i Şerif okudukları etkinlik, tiyatro oyuna da sahnelenmişti.

Etkinlik, yapılan konuşma ve duanın ardından saat: 16.00'da sona ermişti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir