• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
İsrail Suriye`de askeri havalimanını vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de kimyasal saldırılar ve rejim katliamları devam ederken, Baas rejimi için önemli bir konumda bulunan Humus'ta, Tayfur havalimanına füzel saldırılar gerçkeleştirildi.

Birden çok füzenin isabet ettiği havalimanına ilişkin ilk açıklama Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından yapıldı. SANA saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

RUSYA: İSRAİL VURDU

Rusya'dan da saldırıya ilişkin Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İsrail hava kuvvetlerine bağlı F-15 uçakları ile saldırının gerçekleştirildiği belirtildi. Moskova, İki İsrail uçağının 8 füze fırlattığı belirtilirken, 5 füzenin de savunma sistemleri ile imha edildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin İsrail kanadından bir açıklama gemezken gözler Tel Aviv'e çevrildi.

SALDIRIDA ABD ŞÜPHESİ

Saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiği üzerinde henüz bir sır perdesi bulunuyor, ancak saldırıdaki bir diğer şüpheli aktör de ABD.

Özellikle Doğu Guta ve kimyasal saldırılar nedeniyle ABD'nin sert tepkiler verdiği Suriye, Washington'un bizat tehtidi altında kalmıştı. ABD Başkanı Donald Trump Duma'daki kimyasal saldırı sonrasında "hayvan Esad bedelini ödeyecek" açıklaması yapmıştı. ABD'li yetkililer konuya ilişkin yaptıkları açıklamada saldırıyı redderken, aynı şekilde Fransa' da bölgede bir hasaldırı gerçekleştirmediklerini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir