• DOLAR 32.579
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2486.942
  • ...
Karanlık devirler O`na(SAV`) ve sünnetine tabi olmakla son buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hazreti Peygamber'i anlama ve sünnetini yaşama" temasıyla Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen mevlit etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Öğretmenler Evi'nin arkasındaki alanda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlid-i şerif ve ilahilerin okunduğu mevlit etkinliğinde İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Beşir Şimşek, katılımcılara hitap etti.

Şimşek, "Televizyonlara, gazetelere ve mitinglere baktığınızda herkes bir şeylerin haberini veriyor. 'İnsanlar nasıl kalkınır, bu savaşlar nasıl durdurulur, kardeşlik ve özgürlük nasıl oluşur?' manasında bir şeyler söylüyor. Biz, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, halkımızın, kardeşlerimizin ve bacılarımızın huzuruna çıktığımızda bu milletin dert ve acılarına çözüm için reçete sunuyoruz. Biz şunu söylüyoruz: Ümmetin huzuru, insanlığın saadeti, zulümlerin yok olması için; birlik ve beraberlik içinde bugün çektiğimiz acıların bitmesi için; hidayet, şefkat, kardeşlik, rahmet, huzur ve saadet için peygamberin yolunu takip etmeliyiz. Bu milletin derdinin bitmesi için peygamberimizin sünnetini takip etmek gerekir. Bizim reçetemiz budur. Bu reçetenin yazarı, kâinatın rabbi olan Allah'tır." dedi.

"Camiler yakılıyor ve çocuklar medreselerde paramparça ediliyor"

Müslümanların, yaşanan sıkıntılardan kurtulmaları için Hazreti Muhammed'i iyi anlamaları gerektiğini dile getiren Şimşek, şunları söyledi:

"Zulmün, zorbalığın ve kanın su gibi akıtıldığı bu asırda Suriye'de, Filistin'de, Arıkan'da, Kürdistan'da ve ümmet coğrafyasında kin, nefret ve ölüm var. Müslüman evlatların, batıl davalar uğrunda kanları akıtılıyor. Ey analar! Evlatlarınız ya esrarkeş ya hırsız ya da çete oluyorlar, ana ve babalarına dertten, sıkıntıdan başka bir şey vermiyorlar. Biz bugünlerden geçiyoruz. Kimsenin ne huzuru ne de emniyeti var. Televizyonu açıp bir şey izlemek istediğinizde katledilmiş çocukların bedenlerini görüyorsunuz. Müslümanların ırzlarına geçiliyor, camileri yakılıyor ve çocuklar medreselerde paramparça ediliyor. Her yerde kin, nefret, zulüm ve zorbalık var. Bunun için biz bugün diyoruz ki bin 400 yıl önce bu manzaralar, karanlık devirler; peygamberi tanımak, anlamak, peygambere ve sünnetine tabi olmakla son buldu. Onun için bizler peygamberimizi çok iyi anlamalıyız."

"Tevhit, Peygamber Efendimizi anlamaktır"

Daha sonra söz alan Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, "Tevhit; Peygamber Efendimizi anlamak, ancak ve ancak onun sünneti olan iyiliği ihya etmek, insanlar arasında iyiliği söylemek ve hakkı yeniden ayağa kaldırmaktır. Hazreti Osman 700 devesini İslam ordusuna infak ediyor. Niçin infak ediyor? Kelime-i tevhit bayrağı bugüne kadar gelsin ve kıyamete kadar gitsin, hiçbir kâfir, müminlerin tevhit bayrağına elini uzatmasın diye. Onlar görevlerini yaptılar, onlar Peygamber Efendimizi anladılar, onun sünnetini yaşadılar ve bize miras bıraktılar. Bugün yük sizin omuzunuzdadır. Eğer siz de Hazreti Osman gibi infakınızı yapar ve şu tevhit bayrağı dalgalansın istiyorsanız, onun azmi ve kararlılığıyla, onun samimiyetiyle sünnetini ihya etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Seslendirilen ilahilerle devam etkinlik, Şimşek'in yaptığı dua ile son buldu. (Ahmet Uçar - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir