• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Ümit ediyoruz ki Suriye ve Irak`ta istikrar tam anlamıyla sağlanır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile bir araya geldi.

Sepidar Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Yapılan görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması düzenlendi.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: "Afganistan'ın ortaya koyduğu barış süreci çok anlamlıdır. Taliban'ın bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. El sıkışma zamanı gelmiştir diye düşünüyoruz. Türkiye'de biz bu konuda iyi bir mesafe katettik. Terör olayları konusunda çok ciddi iyileşme sağladık. Bugün ülkemizi tehdit eden hiçbir terör girişimine müsaadet etmiyoruz."

Suriye ve Irak'ta istikrar tam anlamıyla sağlanmasını ümit ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Ümit ediyoruz ki yakın bir gelecekte komşularımız Suriye ve Irak'ta istikrar tam anlamıyla sağlanmış, ülkelerin toprak bütünlüğü muhafaza edilerek bütün etnik grupların barış içerisinde yaşayabileceği yeni bir yönetim sistemi teşkil edilmiş olur." dedi.

"Ziyaretimiz sadece FETÖ varlığı ile sınırlı değil"

"Afganistan 15 Temmuz'da gerçek dost olduğunu bir kez daha ispat etti. Bunun için bir kez daha milletim adına teşekkürlerimi ifade etmek isterim." diyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ama yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor. İçişleri Bakanlıklarımız gayet verimli bir çalışma yapıyor. İmkanlar kullanılarak bunların gönüllü bazda geriye gönderilmesi süreci de devam ediyor. Bu konudaki iş birliğinden dolayı da teşekkür ediyorum.

Bizim ziyaretimiz sadece FETÖ varlığı ile sınırlı değil. Asıl ziyaretin amacı var olan kardeşlik, dostluk ilişkilerini gelecek kuşaklara refah olarak aktaracak tedbirler almak. Bunları değerli dostum ile görüşme fırsatımız oldu. Mülteciler konusu zaten işleyen bir süreç Türkiye Afganistan arasında 2015'ten beri işleyen bir süreç. İlk defa gündeme gelen bir konu değil. Atılması gereken adımları atıyorlar. Bugüne kadar da bir sorun yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanacağını düşünmüyorum."

Başbakan Yıldırım ve mevkidaşı Abdullah'ın düzenledikleri basın toplantısında, ABD'nin Kunduz eyaletinde Kur'an hafızlarına yönelik gerçekleştirdiği katliama değinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.  (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir