• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
AK Parti Müdahil Olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:


``Devletin devamlılık prensibinden hareketle AK Parti Hükümeti, davaya müdahil olma kararı aldığı gibi çoğunluğunu AK Parti`nin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi de müdahil olma iradesini ortaya koymuştur``

-``AK Parti grubumuz, 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana yapılmış tüm darbelerle ilgili olarak bir meclis araştırma önergesini bugün TBMM başkanlığına vermiştir``


AK Parti Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, devletin devamlılık prensibinden hareketle AK Parti Hükümeti`nin 12 Eylül darbe davasına müdahil olma kararı aldığını hatırlatarak, AK Parti TBMM grubunun da 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana yapılmış tüm darbelerle ilgili olarak bir meclis araştırma önergesini bugün TBMM başkanlığına verdiğini belirtti.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül darbesi ve darbecilerinin yargılanması için AK Parti`nin gerekeni yaparak, Anayasa değişikliğinin 12 Eylül 2010`da yapılan halk oylamasıyla gerçekleştirdiğini anımsattı.

Halk oylamasının sonucu olarak 12 Eylül darbesinin iki liderinin bugün Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nce yargılanmaya başlandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

``Ceza Usul Yasasının ilgili hükümleri gereğince, 12 Eylül 1980 tarihinde, AK Parti kurulmamış olduğundan, darbenin mağduru partililerimiz davaya bireysel olarak müdahil olacaklardır.

Devletin devamlılık prensibinden hareketle AK Parti Hükümeti, davaya müdahil olma kararı aldığı gibi çoğunluğunu AK Parti`nin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi de müdahil olma iradesini ortaya koymuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti grubumuz, 27 Mayıs 1960 darbesinden bu yana yapılmış tüm darbelerle ilgili olarak bir meclis araştırma önergesini bugün TBMM başkanlığına vermiştir.``


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir