• DOLAR 32.516
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2490.543
  • ...
Canlı yayın katliam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

Siyonist terör rejimi, Filistin`de ki katliamlarına devam ediyor. Bir haftada 31 Filistinliyi şehit eden terör rejimi binlercesini de yaraladı. Ajans ve televizyonlar bölgeden canlı yayın yaparken, siyonist terör rejimi dünyanın gözlerinin içine bakarak katliamlarına sürdürmeye devam ediyor. ABD`nin büyükelçiliğini Tel Aviv`den Kudüs`e taşıma kararı aldığından bu yana daha da azgınlaşan siyonist çete zulümde sınır tanımıyor.Gazze sınırında barışçıl gösterilerini sürdüren Filistinlilere son saldırılarda bir Filistinli gazeteci de şehit oldu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip ettiği sırada terör rejimi askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan 30 yaşındaki Filistinli gazeteci YasirMurteca'nınşehit olduğunu belirtti. Görgü tanıkları, rejim askerlerinin Han Yunus'un doğusunda düzenlenen gösterilerde görüntü aldığı sırada vurulan gazetecinin üzerinde "Press" (basın) yazılı koruyucu yeleğinin olduğunu ifade etti. Murteca'nın film yapımcısı olarak çalıştığı, "Ain Medya" prodüksiyon şirketinin kurucularından olduğu ve Gazze'deki durumu anlatan çok sayıda belgesel çekimine katıldığı kaydedildi.

31 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU, BİNLERCESİ YARALANDI

Gazze'de önceki gün düzenlenen "Büyük Dönüş" gösterisi sırasında rejim askerleri tarafından açılan ateş sonucu Filistinli gazeteci ile birlikte şehit olanların sayısı 10'a yükseldi, bin 350'yi aşkın Filistinli de yaralandı. Yaralılardan 33'ünün durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Gösterilerin başladığı 30 Mart Cuma gününden bu yana 31 Filistinli şehit oldu, binlercesi yaralandı. Bu arada, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, uluslararası örgütlere, bölgedeki hastanelere en kısa sürede ilaç ve tıbbi malzeme tedarik edilmesi çağrısında bulundu. Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, yayımladığı yazılı açıklamada, uluslararası kurum ve örgütlerden, abluka nedeniyle sağlık sektöründe çeşitli krizlerin yaşandığı Gazze'deki hastanelerin acil servis ve yoğun bakım bölümlerine acilen ilaç ve gerekli tıbbi malzeme sağlanmasını talep etti.

İSRAİL VAHŞETİNİN DURDURULMASI ÇAĞRISI

Filistin yönetimi, uluslararası topluma israil vahşetinin durdurulması çağrısında bulundu. Filistin Haber Ajansı WAFA'da geçen haberde, "Devlet Başkanlığı, halkın barışçıl gösterilerine karşı işgal kuvvetlerinin yürüttüğü katliam operasyonlarını sert bir şekilde kınamaktadır." ifadeleri yer aldı. Filistin'in Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliğindeki temsilcilerinden uluslararası tüm tarafların harekete geçmesi için acil çalışma yapmasının istendiği, işgal kuvvetlerinin suçsuz ve silahsız insanları taammüden öldürdüğü aktarıldı. Uluslararası topluma israil vahşetinin durdurulması için çağrıda bulunan Filistin yönetimi, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumdan işgal ordularına karşı silahsız Filistin halkının himaye edilmesini talep etti.

ABD'DEN SORUŞTURMA TALEBİNE 2. RET

ABD, terör rejiminin Gazze'de onlarca Filistinlinin şehit olduğu saldırılarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) talebini ikinci kez reddetti. BMGK'nin geçici üyelerinden Kuveyt, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamındaki barışçıl gösterilerinde önceki gün de sivillerin şehit olması üzerine konseyden bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi talebinde bulundu. Kuveyt'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mansour Al-Otaibi, 15 üyeli konseyde birçok ülkenin desteğini aldıklarını ancak veto yetkisine sahip ABD'den yanıt beklediklerini söylemişti. Diplomatlar, terör rejiminin Gazze'deki saldırılarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini talep eden ve itidal çağrısında bulunan ortak BMGK açıklamasını ABD'nin yine reddettiğini açıkladı. BMGK'den talep edilen benzer bir ortak açıklama geçen hafta da ABD'nin engeline takılmıştı.

“BU ZULME DUR DİYECEK OLANLAR, FİLİSTİN HALKI VE ÜMMETTİR”

Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Filistin`de yaşanan olaylarla ilgili gazetemize açıklama bulundu. Bu zulüm ve işgale dur diyecek olanların İslam ümmeti ve Filistin halkı olduğunu belirten Eşin, “Gelinen noktada Amerika`dan ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan medet beklemek yanlış ve beyhudedir. Siyonizm ne kadar suçluysa Amerika ve diğer güçler de aynı oranda suçludurlar. Bu zulüm ve işgale dur diyecek olanlar Filistin halkı ve ümmettir. Başka kapıları çalmak, başka yerleri adres göstermek çare olmadı ve olmayacaktır. Çare, adres ve kapı biziz, bizleriz. Maalesef bizler de üzerimize düşeni yapmıyoruz. Kudüs ve Filistin`i kendi kaderine terk etmişiz. Ümmet tüm kurum ve kuruluşlarıyla harekete geçmelidir. Elindeki tüm imkan ve olanakları seferber etmelidir.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÜMİT VARIZ”

Son bir haftada gösterilen direnişin düşmanı şoka uğrattığını ifade eden Eşin, “Bütün olumsuzluklara rağmen ümit varız. Son bir haftadaki direniş ve kararlı tutum düşmanı şoke etmiştir. Karşılarında ölümden korkmayan, kadınıyla çocuğuyla kurşunlara meydan okuyan bir halk var. Şehitlerin verilmesi, gazilerin kazanılması izzettir, onurdur. Direnen bir halkın ve ümmetin karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Temenni ve umudumuz, dökülen bu pak kanların ümmetin uyanışına, birliğine ve Kudüs`ün özgürlüğüne vesile olmasıdır.” şeklinde konuştu.

"BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ"

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında geçen hafta cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. Terör rejimi askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine ateş açıyor. Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine 6 hafta devam etmeyi planlıyor. Gösterilerin 6 hafta sürmesinin bir sebebi de bu tarihte ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklaması olarak gösteriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir