• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
"Memura Zammı Vermeden Geri Aldılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, son zamlarla ilgi olarak yazılı bir açıklama yaptı.

 

Toplu Sözleşme Yasasının gecikmesinden dolayı Ocak ayından itibaren memurlar maaş artışlarını alamadığını söyleyen Kızılboğa, "Memurlar 3 aydır zamsız maaşa mahkûm edilmişlerdir. Nihayet TBMM Genel Kurulunda toplu sözleşme yasası bugünlerde görüşülmektedir. Hükümet yetkilileri de 15 Mayısta memura zamlı maaş vereceklerini ifade etmektedirler.Yasa Meclisteyken Vatandaşı elektrik zamları çarpmış, benzin ve doğalgaz zamları yakmış, memur ise karaları bağlamıştır.Memura toplu sözleşme yasasını 17 aydır çıkarmayan, 3 aydır da bir kuruş zam vermeyen hükümet elektrik ve doğalgaza zam konusunda jet hızıyla hareket etmiştir.Memurlar kendilerine yapılacak zammı 3 aydır beklerken hükümet doğalgaza yüzde 18, Elektriğe yüzde 9 zammı bir günde hayata geçirmiştir. Elektriğe altı ayda gelen zam yüzde 20'ye, yıl içerisinde benzine yapılan zam oranı ise yüzde 9'a ulaşmıştır. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamla bir ailenin enerjiye ödediği aylık fatura ortalama 94 lira artmıştır. Yani kısacası memura daha zam yapılmadan Hükümet bu zammı misliyle geri almıştır. Hükümet bu uygulamasıyla memurun cebinin zamlı maaşı görmesine fırsat vermeden zammı şimdiden kendi kesesine aktarmıştır. Hükümet "Kaşıkla vermeden kepçeyle almayı" siyasi literatüre böylelikle armağan etmiş memuruna böyle bir durumu layık görmüştür. Emekliye, memura zam verilmesi gerekirken kırk dereden su getiren, ülkenin ekonomik dengeleri diyerek türlü türlü bahanelerle işi yokuşa süren Hükümet iş benzine, elektriğe ve doğalgaza zamma gelince vatandaşın ekonomisini hiç düşünmez olmuştur. Hükümeti insaflı ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

Kızılboğa, şöyle devam etti:
"Ortada böyle bir durum varken memura verilecek zammın kıymeti kalmamıştır. 3 aydır memurlar yasal olarak zam alamamışlardı. Hükümet 3 aylık farkın da ödeneceğini taahhüt etmişti. Fakat bu zamlardan sonra artık 2012'de fiilen zam alamamış olacaklardır.
TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,02, üretici fiyatlarında ise yüzde 10,79 düzeyinde gerçekleşmiştir.Yani her şey vatandaşın ve çalışanın aleyhine olmaktadır. Geçim zorlaşmakta eve götürülecek ekmek her geçen gün küçülmektedir. Buna artık dur denilmelidir.
Vatandaşın canını yakan, memuru fiilen zamsız maaşa mahkum bırakacak olan bu zamların derhal geri alınması istiyor yapılacak maaş artışlarında zam miktarlarının göz önünde bulundurulmasını istiyoruz." (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir