• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
“Terör mağdurları hak talep ediyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK ile mücadelede yakınlarını kaybedenler devletin 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına tanıdığı haklardan yararlanmak itiyor.

BABASI YANARAK CAN VERDİ

Babasının 23 ağustos 1996`da yol bakım ve onarımında çalıştığını bu sırada PKK`nın saldırıda bulunduğunu, babasının bu saldırıda yanarak can verdiğini söyleyen Gülten Kılıç “bütün sivil şehit yakınlarına eşit haklar istiyoruz 3713 kanunun 21. maddesinin j bendindeki sivil şehit yakınlarına verilen 2.istihdam hakkının 5233 sayılı yasa kapsamdaki sivil terör mağdurlarına da verilmesini istiyoruz” ifadeleri 15 Temmuz şehit yakınlarına tanınan hakların kendilerini de kapsaması gerektiğini belirtti.

KATLİAMA UĞRADILAR

25 Ekim 1993`te Erzurum`un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde PKK`nın düzenlediği katliamda 33 kişi hayatını kaybetmişti. Bu katliamda yakınlarını kaybeden Harun Yaşar da diğer mağdurlar gibi devletin 15 Temmuz şehitlerine tanıdığı hakları talep ediyor.

“EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAK İSTİYORUZ”

Hak talebinde bulunan bir başka isim Mervan Akyol… Babası Hıdır Akyol`u 10 Mart 1994'te bayram alışverişine giden köylülerin bulunduğu minibüsün geçişi sırasında PKK'lı militanların önceden yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi ile kaybeden Mervan Akyol üniversite mezunu olduğunu, yıllarca ücretli öğretmenlik yaptığını belirtti.

Kendilerinin 5233 sayılı yasaya göre sivil terör mağdurları olduklarını söyleyen Akyol 15 Temmuz şehit yakınlarına tanınan hakların yerinde olduğunu ve desteklediklerini söyledi.

Kendilerinin de yakınlarını kaybettiklerini ve zorlu bir çocukluk geçirdiklerini ifade eden Akyol “15 Temmuz şehitlerine tanınan haklar bizlere de tanınırsa en azından bazı sıkıntılarımız çözülmüş olur” dedi.

Yıllarca atama beklediğini belirten Akyol “hükümet, 15 Temmuz şehitlerine verdiği şehit yakınlarından 2 kişiye iş imkanı tanıma kolaylığını bizler için de sağlarsa son derece mutlu oluruz. Bizler de yakınlarımızı bu süreçte kaybettik ve tüm şehit yakınları gibi eşit haklara sahip olmak istiyoruz” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir