• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için  İSİM ÇOK ADAY YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yılı aşkın bir süre var; ama adaylık tartışmaları şimdiden başladı. Adaylık için Recep Tayyip Erdoğan`dan başka kesin aday görünmüyor. Birçok ismin gündeme geldiği son günlerde CHP ve beraberindeki partilerin çatı aday arayışları da sürüyor. Sol partilerin yoğun olduğu blokta sağcı adaylar gündeme geliyor.  Seçim ve aday tartışmalarını gazetemize değerlendiren MAK Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kulat, “CHP`nin çıkaracağı çatı adayın sağcı olması durumunda sol oy verir” ve “Şunu da ifade edeyim ki; MHP taban olarak bitmiştir” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA KULİSLER ISINACAK

Seçimlere daha bir yıldan fazla var; ama siyaset kulisleri bir hayli hareketli. Erken seçimin de konuşulduğu bu günlerde İsimler üzerinden tartışmalar devam ediyor. Birçok isim konuşulmasına rağmen henüz adaylar görünmüyor. AK Parti- MHP ittifakının adayı belli fakat diğer partilerin aday arayışı sürüyor. Sol partilerin yoğunlukta olduğu “Hayır Bloku”nda sağcı-muhafazakar adaylar konuşuluyor. Abdullah Gül ve Abdüllatif Şener isimlerinin konuşulduğu kulisler seçimler yaklaştıkça ısınmaya devam edecek.

YEREL SEÇİMLERİN VAKTİNDE OLMAYACAĞI İMASI

Son bir ay içerisinde hem parti liderleriyle görüştüğünü hem de saha araştırması yaptığını belirten Mehmet Ali Kulat, “Bir iki nokta üzerinde durmak istiyorum. Abdullah Gül üzerinde duruluyor, hem yazılı ve görsel medyada hem de sosyal medyada. Ben Abdullah Gül`ün aday olma konusunda yerel seçimleri bekleyeceği kanaatindeyim. Tabi yerel seçimler vaktinde olursa. Yerel seçimlerde AK Parti eğer bazı yerleri örneğin; Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirleri kaybederse Abdullah Gül`ün ortaya çıkacağını düşünüyorum. Aldığım ciddi bilgilere dayanarak bu kanaate vardım. “Hayır Cephesi”nde çalışan bir diğer isim ise Abdullatif Şener. Abdullatif Şener ise “onu seçmeyin beni aday gösterin” diye bir dizi çalışmalar yapıyor. Sol cenah içerisinde de onu destekleyen bir grup var. Solun kendi içerisinde de İlhan Kesici ve Öztürk Yılmaz gibi isimleri söyleyenler de var. Kemal Kılıçdaroğlu`nun kendisiyle yaptığım görüşmede Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`i nasıl olur diye bana sordu. Buna dayanarak Kılıçdaroğu`nun Büyükerşen`i aday yapmak istediği kanaatine vardım. Kişisel kanaatim eğer Büyükerşen aday olursa Tayyip Bey büyük ihtimalle seçimi ilk turda alır.” şeklinde konuştu.

“MHP TABAN OLARAK BİTMİŞTİR”

‘Hayır Cephesi`nin bir çatı aday düşündüğünü belirten Kulat, “ Şunu çok net bir şekilde ifade etmeliyim ki Kemal Kılıçdaroğlu kendisi aday olmayacak. Seçimi kaybettiği zaman genel başkanlığı kaybedebilir. CHP`nin çıkaracağı çatı adayın sağcı olması durumunda sol oy verir. Bunun üzerine çok soruluyor. Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığında gördük ki toplumda pek karşılığı olmayan birine bile oy verildi. Abdullah Gül gibi bir aday hayli hayli soldan oy alır. Şunu da ifade edeyim ki; MHP taban olarak bitmiştir. Çünkü oy oranları son derece düşük geliyor. Az önce Bolu`nun anket sonuçları elime ulaştı. Bolu`da MHP oylarının yarısını İyi Parti`ye kaptırmış görünüyor. Dolayısıyla Meral Akşener de aday olacak ve bunu açıkladı. Anladığım kadarıyla oylarını hesaplayacak ve ona göre aday olacak veya başka bir adayı destekleyecektir. Burada şunu belirtmekte de fayda var. Kürt seçmeninin bu seçimlerde önemli bir rolü var.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir