• DOLAR 32.496
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2474.228
  • ...
Köklü Değişim'den Suriye Konulu Panel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Buruc Suresi'nden işlenen konuya muvafık ayetlerin okunmasıyla başlayan panel, Ortadoğu'daki gelişmelerin çıkışını ve geldiği süreci anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Suriye diktatörünün Müslümanlara yönelik zulümlerinin de gösterildiği sinevizyon gösterimi esnasında duygusal anlar yaşandı, zulüm gören mazlumlar için gözyaşı dökenler oldu.

 

Sinevizyon gösteriminin ardından Ortadoğu'daki gelişmeleri mercek altına alan Mustafa Küçük Hoca, Tunus'tan başlayıp birçok İslam Beldesini etkisi altına alan ayaklanmaların İslâm Ümmeti'nin baharı olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Müslümanların meydanlara İslâm için indiklerini belirten Küçük, bu kıyamları Demokrasi ve Laiklik mücadelesi olarak değerlendirenlere ise "Eğer bu ayaklanmalar Demokrasi ve Laiklik için olsaydı, neden bu insanlar Demokrasi ve Laikliğin baş savunucuları olan Amerika ve Avrupa'dan yardım talep etmiyorlar da, Allah'tan ve Allah'a iman eden İslâm Ümmeti'nden yardım istiyorlar" şeklinde sordu.

 

Köklü değişim Dergisi yazarlarından Cevher Kara, Suriye konusunda Müslümanların özellikle iktidar sahiplerinin tepkisizliğine serzenişte bulundu. Suriye halkıyla başta İslâmî olmak üzere komşuluk bağı, akrabalık bağı gibi birçok yönden bağlı olduğumuzu vurgulayan Kara, bu tepkisizliğimizin ne İslâmî, ne insanî hiçbir gerekçesinin olmayacağını belirtti.

 

Kitabevine sığmayan kalabalık için ayrıca dışarıya da sandalyeler konulup sinevizyon gösterimi yapıldı. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir