• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kalın: Rusya Tel Rıfat'ta PYD/YPG unsuru kalmadığını iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kalın, ekonomi yönetiminde görüş ayrılığı olduğu iddialarını yalanladı. Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman ekonomi yönetimi ile yakın temas içinde olduğunu belirterek "Olağanüstü bir gelişme yok." ifadesini kullandı.

Ekonomideki gelişmeler

Kalın şunları söyledi: "Ekonomimizde son dönemde çok önemli gelişmeler yaşandı. Turizm alanında da çok önemli artışın olduğunu görüyoruz. Enflasyonla mücadele de devam ediyor şu anda yüzde 10'lar civarında. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu takip ettiğini ifade etmek isterim. Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıkıyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor."

İbrahim Kalın, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını verdiği iddiası için de "Bu bir iddia. Bize gelen bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu. Kalın, kabine revizyonunun da gündemde olmadığını söyledi.

ABD'nin Suriye politikası

Tel Rıfat operasyonu ile ilgili "Rusya Tel Rıfat'ta PYD/YPG unsuru kalmadığını iletti, bunu teyit edeceğiz." diyen Kalın "Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekât devam edecektir. Tel Rıfat konusunda Ruslar 'YPG/PYD unsurlarının neredeyse kalmadığını' söylüyor. Bunu kendi kaynaklarımızdan teyit edeceğiz. Amerikan yönetiminden çelişkili açıklamalar geliyor. Trump Suriye'den çekileceklerini ifade ediyor. Diğer Amerikan yetkilileri Suriye'de kalmaya devam edeceğiz diye açıklamalar geliyor. Amerika'nın bir karar vermesi lazım, Suriye'de DEAŞ'la mücadele bitti mi, bitmedi mi? Yani 'Bitti.' diyorlar, 'Bitmek üzere.' diyorlar, 'Bitime yaklaştık.' diyorlar. Sonra 'Yok, hayır, tehdit devam ediyor.' diyorlar. Orada ciddi bir kafa karışıklığının olduğu anlaşılıyor. Başkalarının kafa karışıklığı ya da planları bir tarafa, bizim kafamız son derece net, bizim yaklaşımımız son derece açık." şeklinde konuştu.

PKK'nin Sincar'dan çekilmeye başladığı iddiası

PKK'nin Sincar'dan çekilmeye başladığı iddiaları hakkında ise Kalın, "Biz buna ihtiyatla yaklaşıyoruz. Çünkü bu örgütün, bu tür yalan taktikleri çok sık karşımıza çıkan bir durum. İsim değiştiriyorlar, mevzi değiştiriyorlar, mevki değiştiriyorlar ama gene oradaki mevcudiyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Sincar'daki PKK mevcudiyetini kabul etmemiz mümkün değil, zaten Irak makamları da bunun farkındalar ve onlar da kabul etmiyorlar. Irak topraklarını terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı kullanmasına artık son verilmesi gerekiyor. Bu konuda Irak makamları da bizimle anlayış birliği içerisindeler. Dolayısıyla Sincar olsun Kandil olsun veya başka yerlerde olsun PKK'ya karşı yapılacak bu tür askeri operasyonlar bizim için memnuniyet verici olacaktır."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Suriye geneline Kızılay üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Hakan Atilla için ABD'de istenen cezayı şiddetle kınadıklarının ve reddettiklerinin altını çizerek, bunun çok büyük bir haksızlık olduğu belirtti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir