• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
"Ailede merhamet ve sevgiyi tatmayanlar hayatta başarılı olamayanlardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından, Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "insan psikolojisi ve etkili iletişim" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı-Yazar Sıtkı Aslanhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Müftüsü Turgut Erhan ve imamlar ile Kur'an kursu hocaları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erhan, bütün bilgi kaynaklarına açık, İslam'ı asli ve temel kaynaklarından doğru bir şekilde anlayarak ve karşıdakine doğru anlatarak din hizmetinin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Erhan, "Din hizmeti sunan ve bu vasıflara haiz bireyler olarak geçmişten aldığımız birikimi atiye (geleceğe) sunarak insanları manevi anlamda doyurabiliriz. Eğer bunları yerine getirmezsek vazife ve sorumluluğumuzun bir kısmı eksik kalır." dedi.

"Din hizmeti sunan insanlar olarak etkili bir hitap dili kullanmamız gerekiyor"

Din hizmeti sunumunda insanların kalbine hitap etmenin önemine değinen Erhan, şunları söyledi: "Çocukların, gençlerin, kadınların, bilgili-bilgisiz, eğitimli-eğitimsiz insanlar gibi farklı dinleyici kitlesine sahip din hizmeti sunan insanlar olarak etkili bir metot dili, hitap dili kullanmamız gerekiyor. En geniş anlamda Kur'an-ı Kerim'e baktığımız zaman; hikmet dili, güzel öğütler ve yumuşak sözlerle insanların kalbine hitap etmemiz gerektiğini görürüz. Biz bunları anlatırken, rehberlik ederken aynı zamanda bu işin metotlarını, tekniklerini, yöntemlerini iyi öğrenmemiz gerekiyor."

Açılış konuşmasının ardından program, Aslanhan'ın "insan psikolojisi ve etkili iletişim" konulu konferansıyla devam etti.

"Sevap kazanmanın en güzel yoludur tebessüm"

Sevgi kapılarını açan anahtarın tebessüm olduğunu vurgulayan Aslanhan, "Tebessüm, muhabbetin yüzdeki sıcaklığıdır, kardeşliğin adıdır. Tebessüm etmek; sevdirmek, sevindirmektir. Sevap kazanmanın en güzel yoludur tebessüm. Tebessüm gönüldeki bir sırdır, samimiyetin ifadesidir." ifadelerini kullandı.

"Ailede merhamet ve sevgiyi tatmayanlar hayatta başarılı olamayanlardır"

Eğitimin ailede başladığını aktaran Aslanhan, "Aile, insani değerlerin başladığı, geliştiği en önemli kurumdur. Merhamet, vicdan, sevgi, paylaşma, ahlak; elle tutulamayan, gözle görülemeyen, değeri maddesel hiçbir şeyle ölçülemeyen servet değerinde olgular bunlar. Ailede bu duyguları tatmayanlar, tadıp da ne olduğunu anlamayanlar maalesef hayatta başarılı olamayanlardır." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir