• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
"Başarılı olmak isteyenler Allah`ın kanunlarına göre hareket etmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, 18 Şubat'ta "O'nu, Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinden katılıp, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sınava 4'üncü kategoriden girip, sorulan yüz soruya doğru cevap vererek birinciliği elde eden Ahmet Karadal'a dizüstü bilgisayar, 2'nci kategoride dereceye giren Adil Cibik, Esmanur Cibik, Bengisu Kavak, Fatma Zehra Yada, Betül Akşahin, Cebrail Çadakçı, Ferit Akyavuz, Nurcan Maslak ve Furkan Kılıç'a çeşitli hediyeler verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Hilvan Temsilcisi Halil Çayır, Siyer Sınavı vesilesiyle yüzlerce kişinin Hazreti Peygamber'in hayatını okuduğunu söyledi.

Çayır, "Düzenlediğimiz sınava girerek başta Türkiye'de ve daha sonra ilçede dereceye giren kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah gerçek manada Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenip yaşayanlardan eylesin. Amacımız, sınav vesilesiyle hayat rehberimiz olan Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmektir ve bunda da inşallah başarılı olmuşuzdur. Bu sınavı sadece ödül alanlar değil, sınava giren, katkı sağlayan, emek harcayan herkes kazanmıştır." dedi.

"Başarılı olmak isteyenler Allah'ın kanunlarına göre hareket etmeli"

Ödül alan Karadal ise Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek, şunları söyledi: "Peygamber Sevdalıları Platformundan Allah razı olsun. Böyle etkinlikler yaparak 7'den 70'e herkesi peygamberimizin hayatını öğrenmeye teşvik ediyor. Ben de çalıştım. Ayette geçtiği gibi, Allah çabalarımın karşılığını verdi. Hedef umreydi ama nasip olmadı. Kura sonucu bilgisayar kazandım. Benim için en büyük kazanç efendimizin hayatını öğrenmek oldu. Bu dünyada başarılı olmak isteyen kişi, Allah'ın kanunlarına göre hareket ederse başarıya ulaşır. Müslüman veya kâfir diye bir ayrım yapılmaz." (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir