• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Sınırda öğrencilere "Filistin tarihi" dersi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE (AA) - Vişah, söz konusu etkinlikle toplumun eğitimli kesimini hedef aldıklarını, sınır bölgesinde ders vermenin öğrenciler, İsrail ve tüm dünyaya mesaj göndermenin en iyi yolu olduğunu söyledi.

"İsrail'in işgal ettiği topraklarla aramızda sadece birkaç metre var. Bu bölge, Filistin tarihini ve 1948 işgalini anlatmak için en uygun yerlerden biri." diyen Vişah, tüm dünyaya, Filistin meselesinin insanlık tarihinin en haklı meselesi olduğu ve topraklarına dönecekleri mesajı verdiklerini vurguladı.

Sınırda kurulan çadırların, Birleşmiş Milletlerin (BM) "mültecilerin topraklarına dönmesini öngören 194 sayılı kararı" uygulanıncaya kadar kaldırılmayacağını dile getiren Vişah, "BM'nin kararları dünyanın başka yerlerinde nasıl uygulanıyorsa Filistin'de de uygulanmasını istiyoruz." diye konuştu.

İsraillilere hitaben Vişah, "70 yıldır bizim nimetlerimizden yararlandınız. Artık yeter, siz kendi vatanınıza biz de köylerimize dönmeliyiz." ifadelerini kullandı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) çalışmalarının durdurulması için öncelikle mülteciler sorununun halledilmesi gerektiğine dikkati çeken Vişah, topraklarına dönünceye kadar bölgeden ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir