• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Bitlis Orman İşletme Müdürlüğünün desteğiyle Dideban Dağı'nın eteklerinde "ağaç kesme, fidan dik" sloganıyla fidanları toprakla buluşturan yaklaşık 300 öğrenci, fidanlara, Afrin'e yönelik harekâtta hayatını kaybeden askerlerin isimlerini yapıştırdılar.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bitlis Orman İşletme Müdürü Mesut Göçmüş, "Orman Haftası" kapsamında öğrencilerle birlikte Dideban Dağı'nın eteklerinde fidan dikme şenliği gerçekleştirdiklerini anlattı. Göçmüş, bin adet fidanın toprakla buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkü ve manilere konu olmuş Dideban Dağı'nın eteğinde fidan dikmenin mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Bitlis Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serdar Durer, bu dağın eteğinin yeşillendirilmesinin Bitlislilerin özlemi olduğunu ve bunun ilk adımı olarak fidanları toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Fidan dikme etkinliğine katılan öğrencilerden Cansel Sordabak ise bu tür etkinliklerin sıkça yapılması gerektiğini ifade etti. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir