• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
"ABD yıllardır Afganistan`da masum insanların canına kıymaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye, mezuniyet töreni sırasında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 100'ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivil katledilip bir o kadar da kişi yaralanmıştı.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Afganistan'daki medrese saldırısına tepki göstererek, Müslümanların içinde bulunduğu gaflet uykusundan bir an önce uyanmasını gerektiğini ifade etti.

"Başta Ortadoğu olmak üzere, yıllardır İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı eksik olmamaktadır." diyen Coşkun, "Demokrasi ve özgürlük getirmek iddiasıyla ülkeleri işgal eden, ekonomik kaynaklarını sömüren emperyalistler, yerli iş birlikçileriyle birlikte katliamlar yapmakta, insanları yerinden yurdundan etmektedir. Irak'ta bir milyon insanın ölümüne neden olan ABD, 'Taliban'la mücadele' adı altında yıllardır Afganistan'da masum insanların canına kıymaktadır. Yeni vahşetin hedefi bir kez daha çocuklar ve masum insanlar olmuştur. İnsanlıktan nasipsizlerin, gözü dönmüş hainlerin, alçakların öğrencileri, eğitimi, okulu hedef alması, küresel emperyalizmin asıl niyetini ve planlarını bir kez daha açığa çıkarmıştır. Medeniyet coğrafyamızda Müslümanların inanç bağlarının kesilmek, kültür ve irfan köklerinin koparılmak istenmesi, egemenliğini altüst edecek Musaların doğmasını önlemek için bütün çocukları öldüren Firavunu hatırlatmaktadır." dedi.

"Hiçbir sebep, eğitim amacıyla bir araya gelmiş insanları katletmeyi haklı gösteremez"

Yapılan bu saldırının tam manasıyla barbarlık olduğunu vurgulayan Coşkun, "Köklerinden koparılan, cehalet çukurunda debelenen, birlik ve beraberlik bilincinden yoksun, düşüncesizliğe mahkûm edilen Müslümanlar, doğrulamaz, toparlanamaz bir duruma itilmekte, iğrenç ve zalim yöntemlerle karanlık bir geleceğe kışkırtılmaktadır. Hiçbir insanî, ahlâkî sınır, ilke ve ölçüye sığmayan bu saldırı, tam manasıyla barbarlıktır. Taliban'ın hedeflendiği yalanları ile gerçekler gözden kaçırılmaya, yapılan vahşet mazur gösterilmeye çalışılmaktadır. Hiçbir sebep, eğitim amacıyla bir araya gelmiş insanları katletmeyi haklı gösteremez. Bu saldırı, insan hak ve özgürlüklerine, medeniyete, kültüre ve insanlığa yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Tüm Müslümanların artık içinde bulunduğu gaflet uykusundan bir an önce uyanması gerektiğini söyleyen Coşkun, 100'ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivilin katledilmesine neden olan zihniyeti lanetledi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir