• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Üniversiteli öğrencilere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından "7. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi Etkinlikleri" çerçevesinde üniversite öğrencilerine yönelik seminer verildi.

Batman Üniversitesi konferans salonunda 4 gün düzenlenecek olan etkinliklerin ilk gününde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, üniversiteli öğrencilerine 'Hedef ve Hayallerin İçin Başarıya Gülümse' konulu seminer verdi.

Programa; İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerde öğrencilere hitap eden Sıtkı Aslanhan, "Sizler gibi oturmasını kalkmasını bilen, örf, adet, kültür ve geleneklerine bağlı, değerlerine bağlı, büyüklerin yanında nasıl duracağını bilen, misafirperver, nezaket sahibi gençleri görünce gelecek adına umutlanıyorum. Bazen sokaklarda görüyorum, gençler anneleri ile pek hoş konuşmuyor. Hiçbirimizin ve hiç kimsenin makam ve mevkii ne olursa olsun, annemiz üzerinde zerre kadar hakkı yok. 'Of bile demeyeceksin' deniyor ayette, o zaman vay bizim halimize." ifadelerini kulandı.

Konuşmasına devam eden Aslanhan, şunları söyledi: "Yılarca bizi kandırdılar. 90'lı yıllarda bize hep şunu söylediler; Batı çok ileride, biz gerideyiz. Neden adamlar uzaya uydu gönderiyor; televizyonlar, telefonlar, tabletler bütün teknolojiyi adamlar üretiyor. Yurtdışına çok çıktığım için insanları inceliyorum, Almanlar nasıl, İngilizler nasıl, öküze tapanlar nasıl, adamlar önlerinden öküz geçince saygı duruşuna geçiyor. Bunu milliyetçilik olarak algılamayın, dünyanın en zeki insanları biziz. Havasından mı, suyundan mı bilmiyorum, zeki ama kafa hep üçkâğıda çalışıyor. Biz kafamızı yorarsak onlardan çok daha ileriye gidebiliriz. Bizim birçok gencimizde bu ışık var." diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir