• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Mardin`de yetimler yararına kermes açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mardin Şubesi, 15 Temmuz Meydanı yanında yetimler için "Hayırda Yarışalım, Kermeste Buluşalım" adıyla kermes açtı.

13 Nisan'a kadar açık kalacak kermeste ev yemekleri,  temizlik ve kırtasiye malzemeleriyle birlikte, tekstil ve çeyizlik ev eşyası gibi ürünler satışa sunuldu.

Mardin halkını kermes çadırına davet eden İHH İnsani Yardım Vakfı Mardin Temsilcisi Mehmet Timurağaoğlu, kermesi yetimlerle dayanış günleri kapsamında her yıl açtıklarını söyledi.

Kermesin hayırlara vesile olmasını dileyen Timurağaoğlu, kermesten elde edilecek gelirin hem yetimlere hem de yardıma muhtaç aileler yararına kullanılacağını dile getirdi.

Timurağaoğlu, "Kermeste; Mardin mutfağına ait yöresel yemeklerden hamur işi yiyeceklere, kitaplardan seccadelere, el emeği göz nuru el işi çeyiz ve tekstil eşyalarına varana kadar birçok ürün yer alıyor. 10 gün süre ile açık tutacağımız kermeste elde edeceğimiz geliri, İHH Yetim Birimi'nde kayıtlı bulunan yardıma muhtaç çocuklarımızın aralarında olduğu yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Şimdiden tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Allah, yaptıkları ve yapacakları hayırları şimdiden kabul etsin." dedi.

Kermesin açılışına; Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, Emniyet Müdürü Hasan Onar, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, vatandaşlar ve hayırseverler katıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir