• DOLAR 32.319
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2292.318
  • ...
Kaymakam Öztürk `Dost Meclisi`ne konuk oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk'ü geleneksel olarak düzenlediği 'Dost Meclisi' toplantısında ağırladı.

MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Mehmet Nurettin Kasap'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, Artuklu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ahmet Ayrancı, Mardin Kudüs Platformu Başkanı Gazi Yıldız ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

"Geçen yıl ihracatta rekor kırıldı"

Açılış konuşması yaparak ekonomik verileri paylaşan MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Nurettin Kasap, şunları söyledi:

"2017 yılında ülkemizde 7.4'lük bir büyüme oranı gerçekleştirdi. Bu G-20 ülkeleri arasında birinci sırada, OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ülkeleri arasında ise ikinci sıraya yer alıyor. Türkiye, 2017 yılında tüm zamanların ihracat rekorlarını kırarak 157,1 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi."

"Sosyal belediyecilikte 30'a yakın projeyi hayata geçirdik"

Toplantıda belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Kaymakam Öztürk, ilçe halkına iki önemli müjde verdi.

Öztürk, "Keşke belediyeler teröre destek olmasaydı, devletin gönderdiği bütçeyi halka hizmet olarak kullansaydı ve buna ihtiyaç olmasaydı. Tabi devlet gereğini yaparak, teröre kaynak aktaran belediyelere görevlendirmeler yaptı. 14 Aralık 2016 tarihinde Artuklu Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildim. Bu süre sarfında birçok projemiz, yatırımlarımız oldu. Bugüne sadece sosyal belediyecilik uygulaması kapsamında 30'a yakın projeyi hayata geçirdik." dedi.

"Halk ekmeğini halkımızla buluşturacağız"

Çok yakın bir zamanda halk ekmeğini faaliyete sokacaklarını kaydeden Öztürk, günde 5 bin adet ekmek dağıtımını yapacaklarını söyledi. Öztürk, "Şuan fırınımız bitti, her şey hazır, sadece İçişleri Bakanlığımızdan onay bekliyoruz. 10-15 gün içerisinde halk ekmeğini halkımızla buluşturacağız."  dedi.

"Her mahalleye spor sahası yapılacak"

Geçtiğimiz günlerde TBMM Meclis İdare Amiri Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın odasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir görüşme gerçekleştiklerini aktaran Öztürk, Sayın Bakan'dan her mahalleye bir spor sahası sözünü aldıklarını söyledi.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir