• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Başörtülü Öğrenci Velilerinin Davasına Devam Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber başörtülü oldukları gerekçesiyle birçok okulda onlarca öğrenci okul idarecileri tarafından okullarına alınmıyor.
 
Okul idarecileri tarafından zorunlu eğitim hakları yok sayılan öğrenciler ile velilerinin tüm yasal girişimleri sonuçsuz bırakılmakla kalmadı; haklarında davalarda açıldı.
 
Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu Öğrencileri Zeynep-Zehra Kütükçü`nün babası ile Selva Arslan isimli öğrencinin babası Mahmut Arslan`a açılan davanın ilk duruşması bugün Gaziantep Adliye Sarayı 3.Sulh Mahkemesinde yapıldı.
 
Mağdur Olanlar Cezalandırılmak İsteniyor
Başörtüsünden dolayı mağdur olan çocukları için yasal olarak mücadele veren velilerin cezalandırılmak istendiğini belirten Av. Şaban Dalgın; "Burada hem mağdur olan hem de cezalandırılmak istenen aileler söz konusudur. Haksız bir şekilde çocukları okula almayanlar mahkeme edilmiyor, haklarında dava açılmıyor. Fakat çocukları okula alınmayan veliler hakkında, çocuklarının okula alınması için ısrar etmelerinden dolayı dava açılmış bulunmakta" ifadelerine yer verdi.
 
Dava, müşteki ve tanık olarak mahkemede bulunmaları gereken Pakize Kemal Öğücü ilköğretim okulunun müdürü ile müdür yardımcısının gelmemesi nedeniyle 25 Mayıs 2012 tarihine ertelendi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir