• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
Komşuda Başörtülü Kız Okuldan Atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Bulgaristan`da yer alan Gorno Krayişte köyünde ilköğretim son sınıf öğrencisi Sayde Mehmed, başörtüsü taktığı için dün okuldan atıldı. Mehmed, şimdi yetkili makamlardan hakkının iadesini bekliyor.

Sayde Mehmed isimli Müslüman öğrenci, ortaokul son sınıfta başörtüsü taktığı gerekçesiyle okul müdürünün baskısı sonucu okuldan atıldı. Mehmed, okul yönetiminin tutumu üzerine "Ayrımcılıktan Koruma Komisyonu"na suç duyurusunda bulundu. Mehmed`in ailesi de mahkemeye şikayette bulundu.

Sayde Mehmed, ortaokul son sınıfta okuyor. Bütün bir yıl boyunca okula başörtülü bir şekilde devam ediyordu. Ancak son zamanlarda okul müdürü Sayde Mehmed`i ofisine çağırarak başörtüsünü çıkarmasını istedi. Sayde Mehmed, müdürün talebini kabul etmedi. Müdür de öğrenciye "ya başötünü çıkaracaksın ya da okulu terk edeceksin" diye tehditlerde bulundu.

Müdür, tehditlerine bahane olarak da okula müfettişlerin gelebileceğini gösterdi. Öğrenci bu iki seçenek karşısında okulu bırakmaya karar verdi. Öğrencinin ailesi de olay üzerine kızlarının haklarını aramaya başladı. Öncelikle okul yönetimiyle görüşmek isteyen aile bir türlü muhatap bulamadı.

Aileyle görüşmeyi kabul etmeyen müdürün bir televizyon kanalına verdiği demeçte başörtüsünün okul yönetmeliğine aykırı olduğunu savunduğu belirlendi.

Öğrencinin başvuruda bulunduğu "Ayrımcılık Komisyonu" ise kararını 5 Haziran`da verecek. Sayde Mehmed bu tarihe kadar okulundan ve derslerinden ayrı kalmak zorunda.
 

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir