• DOLAR 32.571
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.985
  • ...
100. yılında İpekyolu`na 100. yıl Parkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçeye soluk aldıracak bir park kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek yeni yaşam alanları oluşturacak ve kente soluk aldıracak park çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Kaymakam Öztürk, "Gerek İpekyolu'muzda gerekse Van'ımızda, Van'ın kurtuluşunun 100'üncü yılında İpekyolu Belediyesi olarak Halil Ağa mahallesinde Yüzüncü Yıl Parkı açılışını sizlerle birlikte yapmak istedik. Bu güzel yerlere çocuklarımız için, gençlerimiz için, aileler için bir park yapalım, bir yeşil alan kazandıralım istedik. " dedi.

"5 bin rakamı bir milyona çıkartmak istiyoruz"

Geçen yıl Van'a giriş yapan İranlı turist sayısının bu yıl katlanarak artacağını umduklarını ve bu sayının 2018 yılında bir milyon kişiyi bulmasını umduklarını söyleyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeşil alanlar özellikle Van'ın Merkezi yani İpekyolu İlçesi için çok önemli ve anlamlı. Çünkü Van'ın merkezinde ciddi bir nüfus var. Sadece İpekyolu'nda yaşayanlar değil aynı zamanda dışarıdan gelenlerde Van'ın merkezinde zaman geçiriyorlar, alışveriş yapıyorlar, hastaneye gediliyorlar, farklı şeyler için buralara geliyorlar. Aynı zamanda Vana dışarıdan gelen misafirleri de İpekyolu Merkezi'nde ağırlıyoruz. İpekyolu'na, geçen sene 5 bin İranlı geldi.  Bu 5 bin İranlının hepsi de İpekyolu'nu ziyaret edip öyle gitti. 2018 yılında bu 5 bin rakamını bir milyona çıkartmak istiyoruz.  Çünkü bu rakam ne kadar büyürse İpekyolu'muz için o kadar kazanım olacaktır."

Yapılan projelerin ilçenin tanıtımına hizmet eden projeler olduğunu belirten Öztürk, ilçedeki eski Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu yer içinde ihale yaptıklarını ve eski Araştırma Hastanesi'nin olduğu yerde 8 dönümlük bir Parkı inşa edileceğini söyledi.

Öztürk, "Yeşili önemsiyoruz. Aynı şekilde Kevenli'nin de 7 dönümlük bir alanda TOKİ konutlarının içerisinde yeşil bir alan oluşturacağız ve inşallah Temmuz ayı içerisinde bitirmiş olacağız." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir