• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Siirt`in bir köyünde sokağa çıkma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkeze bağlı Kavaközü köyü ve mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, "30 Mart 2018 tarihinde merkez ilçeye bağlı Ormanardı köyü kırsalında güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırı sonrasında eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını ve iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla merkez ilçesine bağlı Kavaközü köyü ve mahalleleri ile sınırlı olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 3 Nisan 2018 günü ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır." denildi.

Vatandaşların yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz ettiğinin bildirildiği açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi. (Murat Orhan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir