• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da yayımlanan bazı yerel gazetelerden haber başlıkları şöyle;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Van Türkiye'nin Gözdesi Olacak
Van Organize Sanayi Bölgesi'nde kendi alanında Türkiye'nin en büyük fabrikası kuruldu. Van Mermer adı altında kurulan fabrika, granit ve mermer üretiminin bir arada yapıldığı Türkiye'nin en büyük fabrikası.

 

Van'da Sülükler Geçim Kaynağı Oldu
Van'da havaların ısınmasına bağlı olarak ortaya çıkan ve tedavi amacıyla kullanılan sülükler vatandaşın geçim kaynağı oldu.

 

VANSESİ: Kimsesiz Kaldılar
Van ve Erciş depreminde 188 çocuk öksüz ve yetim kaldı.

 

DOĞU ANADOLU: Ceza Modelleriyle İlgili Revizyon Yapılmalı
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Simeklioğlu Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında yapmış olduğu değerlendirmeyi basın aracılığıyla Van halkıyla paylaştı.

 

Simeklioğlu değerlendirmesinde, "Ülkemizde 50 yıldan uzun bir zamandır uygulanan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK), 1 Temmuz 2012 tarihten itibaren yerini 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu'na bırakıyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2012 tarihine az bir süre kala yasanın yürürlüğe girmesinin ertelenmesi ve bazı temel maddelerinin değiştirilmesi yönünde manipülatif girişimler olduğu Ancak TTK'nın, kuruluş temelleri yok edilmeden, üzerinde uzlaşma sağlanan teknik konularda gerekli ayarlamalar yapılmalı ve bir an önce yeni ticaret düzenine geçilmelidir" dedi.

 

İPEKYOLU HABER: Demirtaş: Müzakereler Neden Koptu Açıklayın
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP hükümetinin gerçekten çözümden yana olması durumunda müzakere zemini ve koşullarının beraber belirlenebileceğini söyledi.

 

BÖLGE GAZETESİ: İpekyolu Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı
Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası verilen aranın ardından 3 Nisan 2012 tarihi itibariyle hasta kabulüne başlayan İpekyolu Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

 

ŞEHRİVAN: Sorunları Aktarmak 'Yassağ'!
Kale Konteyner Kentte yaşayan depremzedeler sorunlarının çözülmediği gerekçesiyle basın mensuplarını çağırdı. Ancak basın mensupları "Valilik izin vermiyor" gerekçesiyle içeri alınmadı.

 

PRESTİJ HABER: VESOB'dan Deprem Raporu
Van'da meydana gelen iki yıkıcı depremin etkilerinin ortadan kaldırılması için çalışmalar devam ederken, Sivil Toplum Kuruluşları da kendi faaliyet alanı ile ilgili raporlar hazırlamaya başladı. Van'da 644 insanın hayatını kaybetmesine ve binlercesinin de yaralanmasına neden olan depremle ilgili olarak bir rapor hazırlayan Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, hazırladığı raporda önemli tespitlere yer verdi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir