• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...
"Hazreti Ömer`in Adaleti" konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslam Medeniyeti Topluluğu tarafından Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda "Hazreti Ömer'in Adaleti" konulu konferans düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi A.B.D Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi A.B.D Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Demircan, Hazreti Ömer'in yaşantısından ve adaletinden bahsetti.

Hazreti Ömer'in İslam için çok fedakârlıklar yaptığını söyleyen Demircan, Hazreti Ömer'in her yaptığı işi Allah'ın rızasını gözeterek adalet üzere yaptığını belirtti. Günümüz Müslümanların da yaptığı her işi Allah'ın rızasını gözeterek yapması gerektiğini dile getiren Demircan, ahlaklı ve dürüst bir şekilde tüm işlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Hazreti Ömer'in halife olmasına rağmen bir veya iki elbisesinin olduğunu ve bunların da yamalı olduğunu aktaran Demircan, devlet malını kullanmada muazzam bir hassasiyetinin olduğunu, onun yaşadığı devre şekil vermiş, aldığı kararlarla İslam dünyasının geleceğini biçimlendirmiş örnek bir idareci olduğunu söyledi.

Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hazreti Ömer, halifelik döneminde yöneticiliği bir yük olarak görüyor ve ruh dünyasında icraatlarından dolayı hesap veremeyecek olmanın korku ve sıkıntılarını taşıyordu. Kılı kırk yaran hassasiyeti sebebiyle ne kendisine, ne ailesine, ne akrabalarına bir imtiyaz sağladı. Hazreti Ömer, her işini adalet üzere yapardı."(M.Fatih Akgül-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir