• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Mardin`de 2 yeni ambulans hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin 112 Acil Sağlık Hizmetleri, ambulans filosunu genişleterek, tam donanımlı 2 adet yeni ambulansı daha araç filosuna kattı.

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, müdürlük bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ambulansların hayat kurtarmada önemli bir araç olduğunu söyledi.

Yeni araçların 112 Acil Sağlık ekiplerine güç katacağını aktaran Yavuz, "Ülkemizde son 15 yılda sağlık sektöründe çok ciddi bir dönüşüm yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Bundan sonrada daha ileri seviyelerde hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Yavuz, kent genelindeki 26 istasyonda, yeni ilave olan araçlarla 41 ambulans ve 400 personelle acil sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti.

Kent merkezinde vakaya 10 dakika içerisinde ulaşım oranlarının yüzde 94, kırsal alanda ise 30 dakikada vakaya ulaşımın yüzde 93 olduğunu aktaran Yavuz,  "Bu da Türkiye ortalamasının üstündedir. Ayrıca 2018 yılı içerisinde başvuran bütün vatandaşlarımıza 'İlk Yardım Eğitimi' vermeyi planlıyoruz. Biz bu hizmetleri verirken özellikle vatandaşlarımızdan 'Yaşama Yol Ver' kampanyasında ambulanslarımıza yol vermelerini talep ediyoruz. Yeni ambulanslarımızın Mardin'imize hayırlı olmasını, kazasız bir şekilde kullanılmasını diliyorum." diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından yeni ambulanslar kurdele kesimi ve anahtar teslimi yapılarak hizmete alındı. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir