• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üniversitelere yönelik Sayıştay eğitimi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sayıştay Başkanlığı, Mardin Artuklu Üniversitesi iş birliği ve ev sahipliğinde Türkiye'deki üniversitelerin strateji, idari, mali, yapı, teknik, sağlık, kültür ve spor daire başkanlıkları ile döner sermaye, sosyal tesis işletme müdürlükleri personeline yönelik eğitim programı gerçekleştirdi.

Bir otelin konferans salonda yapılan eğitimin açılışına; Mardin Valisi Mustafa Yaman, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve 30'un üzerinde üniversitenin yetkilileri katıldı.

Sayıştay Başkanlığının üniversitelere yönelik eğitim programının ciddi kazanımlarının olacağını dile getiren Vali Yaman, eğitimin bundan sonra yapılacak işlemlere rehberlik edeceğini söyledi.

Üniversitelere yönelik eğitim programının 6 aydır devam ettiğini kaydeden Sayıştay Başkan Yardımcısı Çöker, şu ana kadar 80'e yakın üniversiteye ve bine yakın kişiye eğitim verdiklerini söyledi.

Sayıştay'ın kamu kaynaklarının etkin yönetiminde öncü ve kurumsal yönetimde diğer kamu kurumlarına örnek bir kurum olduğunu ifade eden Ağırakça, kurum yönetiminde hesap verebilirlik, saydamlık, etkinlik, katılımcılık, eşitlik, tutarlılık, hukukun üstünlüğü, bilimsellik gibi iyi yönetim ilkelerinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu söyledi.

Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi'ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ağırakça, şunları söyledi:

"Hz. Ömer'in ve Ömer Bin Abdülaziz'in devlet bütçesi kullanırken gösterdikleri titizliği bütün memurlarımıza öğretmemiz gerekir diye inanıyorum. 3 yıldan beri yönettiğimiz üniversitemizin bütçesini kullanırken gerçek anlamında bir A4 kağıdına bile elini süren adamında nasıl cezalandırılacağını hep ilan ettik, durduk. Gözetimimiz altında ve Sayıştay'ın da denetlemeleriyle yüz akıyla çıkabildiğimiz bir bütçe denetimi yaptığımıza inanıyoruz. Bizi beğenen var, beğenmeyen var. Biz vicdanen rahatız."

4 gün sürecek eğitim programında, "5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Kamu İhale Mevzuatı, Harcırah Mevzuatı, Ek Ders Mevzuatı, Bilimsel Araştırma Projeleri, Döner Sermayeli İşletmeler ve Sayıştay Denetim Bulguları" konularında kamu çalışanlarına bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir