• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Diyarbakır'da pasaport ve ehliyetteki yeni uygulamaya geçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasının ilk gününde Kayapınar İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Birden fazla işleme, vatandaşı yoracak bir sürece de ihtiyaç duyulmayacağını belirten Vali Güzeloğlu, artık kamu hizmetinin çok hızlı ve çok çabuk bir şekilde karşılanacağını belirtti.

Güzeloğlu, "Bugünden itibaren İçişleri Bakanlığı Nüfus İdarelerimiz tarafından üç belge verilmeye başlanıyor. Kimlik kartı ve eskilerin ifadesiyle nüfus cüzdanının verildiği nüfus idarelerimi z bugünden itibaren sürücü belgesi ve pasaportları da vermeye başladı. Böylelikle üç belge nüfus müdürlüklerimizce bir merkezde ve toplu olarak verilmeye başlanacak. Biz buna İçişleri Bakanlığımızca üçü bir yerde diyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşımıza hizmet vermede onların birden fazla kamu kurumlarında aynı yoğunlukta ve fazla mesai harcamasından kurtaracak, kırtasiyeciliği azaltacak, bir merkezde işlemleri çabuklaştıracak ve en önemlisi bir veri bankası temelinde sorgulanmak noktasında çok hızlı ve çok çabuk bir şekilde karşılanacak çok önemli bir kamu hizmeti bugün hayata geçiyor." dedi.

Aynı bilgilerin birden fazla istenmeyeceğini belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Önemli bir özellik de artık aynı bilgiler birden fazla istenmeyecek. Bir kez Nüfus Müdürlüklerimize başvuran vatandaşlarımız bir belge için, parmak izi ve biyometrik bilgileri verdiğinde diğer bütün bilgiler veya diğer bütün belgeler için de aynı bilgiler kullanılacak. Dolayısıyla birden fazla işleme, vatandaşlarımızı yoracak bir sürece de ihtiyaç duyulmayacak. Bu noktada Diyarbakır'ımızda da nüfus idarelerimizde bugüne kadar Emniyet Müdürlüğümüzün verdiği sürücü belgesi ve pasaportlar bugünden itibaren Nüfus Müdürlüklerimizde verilmeye başlandı. Vatandaşlarımız nüfus dairelerimize Alo 199 çağrı merkezi ile internet üzerinden randevu alarak çok acil ve çok zorunlu ise ve bunları da dönük bir başvurusu olmamışsa doğrudan da gelerek her halükarda hizmet alacak. Nüfus Dairelerimizde işlem ve talep olarak her gün 18.30 da kadar mesai yapıyoruz. Ayrıca Cumartesi de saat 09.00 dan 14.30 kadar yine nüfus dairelerimiz açık. Bu talebe bağlı olarak saatler değişebilir. Ama şu an itibariyle bir sıkıntımız bir yoğunluğumuz görünmüyor. Vatandaşlarımıza eksiksiz ve tam anlamıyla nitelikli bir kamu hizmeti vermek adına bütün kamu dairelerimizde olduğu gibi nüfus dairelerimizde de bugünden itibaren yoğun ve özverili bir çalışma başlıyor."

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler ehliyet ve pasaport başvurusu için gelen vatandaşlarla görüşüp işlemler hakkında bilgi aldı.

Vali Güzeloğlu'na, Kayapınar Belediye Başkan Ozan Balcı ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da eşlik etti. (Emrah Deniz, Emrullah Yıldız-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir