• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Vali Zorluoğlu`nun "Kent Meydanı" görüşmeleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin en işlek mevkiinde yapılacak olan Kent Meydanı için esnafla görüşen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, kent meydanı alanında dükkanları bulunan mülk sahipleri ve kiracılarla bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıya Vali Zorluoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilgili daire başkanları, proje firmasının yetkilileri ile kent meydanının yapılacağı alanda dükkanları bulunan esnaf katıldı.

Müze Sokağı, Ulu Cami Yanı ve nakliyeci esnafıyla ayrı ayrı toplantı yapan Vali Zorluoğlu, ayrıca meydandaki iş yerlerinde kiracı olan bir grup esnafla da görüşerek sorunlarını dinledi. Toplantıda mülk sahiplerini tek tek dinleyen Zorluoğlu, talep ve önerilerini not aldı.

Temel gayelerinin sıfır mağduriyetle bu projeyi hayata geçirmek olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu, "Biz bu memlekete bir hizmet yapmak için bu projeyi başlatıyoruz. Netice itibarıyla buradaki mevcut durum ilimize yakışmıyor. Bizler orayı güzelleştirerek şehrimize değer katacak büyük bir meydan olarak planladık ve onu gerçekleştireceğiz. Yola çıkarken şunu söylüyoruz: Burada mal sahibi, mülk sahibi olan hiçbir kardeşimiz mağdur edilmeyecek. Bunu başta söyleyelim. Elimizden geldikçe de sizlerin lehine takdir hakkımızı kullanacağız. Tamamıyla Van için bunu yapıyoruz. Şimdi sizleri dinleyeceğiz ve bu toplantıları da bunun için yapıyoruz." dedi.

Çalışmalarla ilgili olarak iki komisyon kurduklarını belirten Vali Zorluoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Sizleri bir pazarlık için buraya çağırmadık. O alanla ilgili bir değer tespit komisyonu kurduk. Bir de uzlaşma komisyonu kurduk. Önce sizlerin var olan arsa ve binalarınızın değer tespiti yapılacak. Akabinde de uzlaşma komisyonumuz sizlerle bir araya gelip karşılıklı konuşarak, pazarlık yapacak. İnşallah güzel bir noktada sizlerle anlaşıp yolumuza devam edeceğiz. 25 dönümlük alanın 19 dönümlük kısmı devletindir. Biz kendi alanımızla ilgili çalışmamızı başlatıyoruz. Netice itibarıyla burada o projeyi uygulayacağız. Kamulaştırmayı en son çare olarak düşünüyoruz. Onun için sizlerle anlaşarak ve sizleri de memnun ederek bu işi neticelendirmek istiyoruz. Onun için bu toplantıda düşünce ve fikirlerinizi anlatın."

2 buçuk saat süren toplantıların ardından alandaki dükkanlarda kiracı olan bir grup esnaf da belediyeye gelerek Vali Zorluoğlu ile görüşmek istedi. Bu isteklerini geri çevirmeyen Vali Zorluoğlu kiracı olan esnafla da görüşerek, talep ve önerilerini dinledi. Kiracı esnafıyla ilgili ayrı bir çalışma yapacaklarını belirten Vali Zorluoğlu, onun için de ilgili birimlere talimat verdiğini söyledi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir