• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Said`i Nursi`li Anayasa
Bazı üniversitelerin hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan bir gurup, Meclis Komisyonu`na, kapağında Said-i Nursi`nin fotoğrafının yer aldığı Anayasa taslağı sundu. Yeni oluşturulacak sivil Anayasa için teklifler ve taslak metinlerinin Meclis Anayasa Komisyonu`na verilmesi sürerken, dün sıra dışı bir gelişme yaşandı. Bilkent, Galatasaray ve Marmara üniversitelerinin hukuk fakültelerinde okuyan bir gurup öğrenci, komisyona üzerinde Said-i Nursi`nin fotoğrafını kapak yaptıkları Anayasa taslağını verdi.

Avukat Cübbesini Çıkarıp İmam Cüppesi Giydi
Son 10 yıldır Ulu Camii`de imamlık yapan Mehmet Emin Mülayim, avukatlık cüppesini çıkararak, aynı camide 40 yıl imamlık yapan babası Mele Ali`nin isteği üzerine imamlık cüppesini giydi. Otomobil yarışı tutkunu olan ve bir dönem televizyon programcılığı da yapan Emin Mülayimin okuduğu ezan, rus bir sanatçının Müslüman olmasına neden olmuş.

Yeni Yurt Gazetesi: Ergani MYO Derneği Kuruldu
Dernek Kurucu Başkanı Zülküf Aydın, Amaçlarının, Ergani`de Meslek Yüksek Okulunu geliştirmek ve uzun vadede de bir üniversite kurulması için çalışmalar yürütmek olduğunu belirtti.

Güneydoğu Güncel: Kültür Uzmanları Diyarbakır`da
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda Avrupa Konseyi Bağımsız Kültür Uzmanları heyeti Diyarbakır Valiliği`ni ziyaret etti.

Dekanlar Diyarbakır`da Toplanıyor
DÜ`den yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt dışı ilahiyat fakülteleri dekanlarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya`nın da davet edildiği "Türkiye`de Sosyal Barışın Tesisinde Din Eğitim ve Öğretiminin Yeri ve İlahiyat Fakültelerinin Rolü" konulu sempozyum ile "İlahiyat Fakülteleri Dekanlar Toplantısı" düzenleneceği bildirildi. Programın, 6 Nisan tarihinde DÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirileceği kaydedildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir