• DOLAR 32.599
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.605
  • ...
600 Nüfuslu Yerleşim Yeri Bir Aydır Susuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Merkez Sarıçiçek Köyüne bağlı Kantar konutlarında 1 aydır su sorunu yaşanıyor. 600 nüfuslu Kantar konutları sakinleri su ihtiyaçlarını karşılamak için her gün 1 kilometre uzaklıktaki çeşmeye gitmek zorunda kalıyor.

 

Yaşanan sorunu ilgili mercilere aktardıklarını belirten köylüler, ilgisizlik nedeniyle haftalardır sorunlarının çözülmediğini dile getirdiler.

 

Öğrenciler Haftalardır Yıkanamıyoruz Okula Kokulu Bir Şekilde Gidiyoruz
Çözümsüzlüğe en fazla tepkiyi gösterenler ise haftalardır yıkanamadıklarını dile getiren öğrenciler oldu. Okula kirli gidip gelmek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrencilerin ikinci sorunu ise kilometrelerce yol kat edip evin su ihtiyacını sırtla taşımaları ve onları bekleyen büyük tehlike. Özelikle su taşıyan Öğrencilerin küçük yaşta olmalarına rağmen büyük bir derenin üzerinden geçerek su taşımaları tehlikeli durumları beraberinde getirdiğini dile getiren vatandaşlar, bu mağduriyete acil çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

 

Hortum Alınması Karşılığında Geçici Su Verilmesini Teklif Ettiler
Köy sakinlerinden Kasım Dolgun, muhtar ile beraber durumu Bingöl Valiliği başta olmak üzere İl Özel idaresi ve ilgili kurumlara ilettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bir aydır sorunumuz devam ediyor. Sorunumuzu çözmedikleri gibi geçici olarak Karayolları Şantiyesi'nden su temin edilmesini önerdiler bunun için de bizden 1,5 kilometre uzunluğunda hortum almamızı istediler. Köylüler olarak bunu karşılayacak gücümüz yok."

 

Ev Hanımları Çamaşır ve Bulaşık Yıkayamıyor
Ev hanımları ise bulaşık ve çamaşır nedeniyle oldukça zorlu günler yaşıyor. Bir aydır kar ve yağmur altında bulaşık ve çamaşır yıkamak için kilometrelerce yol gittiklerini belirten köyün hanımları, soğuk hava ve ulaşım sorununun yanın da çeşme kuyruğunda yaşanan tartışmaların hayatı hepten çekilmez hale getirdiğini dile getirdiler.

 

Köylüler Bu Mağduriyete Acil Çözüm İstiyor
Kaynak suyun bulanık ve sağlıksız olduğunu dile getiren köylüler, salgın hastalığın baş göstermesinden çekindiklerini ifade ederek, yetkililere acil çözüm çağrısı yaptı.

 

Köylüler son olarak, sorunun çözülmemesi halinde valiliğe yürüyeceklerini belirtti. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir