• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
Yar Der Akçakale'de Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yardım Eli Derneği Akçakale Temsilciliği geçtiğimiz yıl haziran ayında cehalet ve fakirlikle mücadele sloganıyla hizmete açılmıştı. Kurulduğu ilk günden itibaren ihtiyaç sahiplerine yönelik faaliyetlerine başlayan dernek, bu süre içerisinde çok sayıda aileye yardımlarda bulundu.

Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren dernek temsilcisi İbrahim Yılmaz, derneğin Akçakale temsilciliğinin açılışını yaptıkları ilk haftada 80 fakir ve muhtaç aileyi tespit ederek bu ailelere ramazan öncesi kırmızı et dağıtımında bulunduklarını belirterek, Ramazanda da bu ailelere kumanya şeklinde gıda yardımı ulaştırdıklarını söyledi.

Ramazan bayramında da 30 bayana yöresel elbise dağıtıldığını dile getiren Yılmaz, Kurban bayramında ise Avrupa İHO EBRAR Vakfı aracılığıyla bu ailelere kurban eti ve para yardımın da bulunduklarını ifade etti.

Yardımlarını ilçedeki hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yılmaz, bugünlerde ilçede farklı muhtaç ve fakir aileleri tespit amacıyla yapılan çalışmalarda belirlenecek ailelere kutlu doğum anısına yardımda bulunacaklarını belirterek, "Çünkü bu ayda yetimler yetimi efendimiz (sav) dünyaya teşrif etmiştir. Bu sebeple başta yetim çocuklar olmak üzere fakir ailelere yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz de duyarlı ilçe halkımıza sesleniyoruz; yanı başınızda bulunan yetimleri fakirleri bizlere bildirin biz yardım ulaştırmaya hazırız. Çünkü fakirlerden kimileri vardır ayeti kerimenin ifadesiyle muhtaç olduğu halde istemeye çekinirler. Biz de halkımıza sesleniyoruz bu aileleri bizlere bildirin biz dernek olarak zengin fakir arasında köprü olmaya hazırız" dedi.

Son olarak hayırseverlere seslenen Yılmaz, bu ailelere sahip çıkılmasını istedi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir